Ahi Evran Üniversitesi'nde Konferans - Son Dakika
Güncel

Ahi Evran Üniversitesi'nde Konferans

Ahi Evran Üniversitesi\'nde Konferans

Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nda hemşirelik mesleğinde farkındalık oluşturulması amacıyla konferans düzenlendi.

07.05.2018 17:36

Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nda hemşirelik mesleğinde farkındalık oluşturulması amacıyla konferans düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta konuşan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Musa Özata, hemşireliğin önemli bir meslek ve sağlık sektörünün olmazsa olmazı olduğunu dile getirdi.

Bu tür etkinliklerin hemşirelik mesleğinde farkındalık oluşturduğunu vurgulayan Özata, akademisyenlerin yetişmiş ve kaliteli bireyleri sağlık sektörüne kazandırmak amacıyla hemşire adaylarını teorik ve pratik bilgilerle eğittiklerini söyledi.

Yakındoğu Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Öz ise 'Mesleki Değerler ve Hemşirelik' sunumu yaparak hemşire adaylarına bilgi ve tecrübelerini aktardı.

İnsanoğlunun farklı roller üstlenerek kimliğini oluşturduğunu, hemşirelerin ise sağlık ve yaşam alanında önemli bir görev üstlendiğini aktaran Öz, şunları kaydetti:

"Gelişimimiz evreler halindedir. Meslek belirleme evresi 13 – 18 yaşlar arasındadır. Meslek seçimlerinde bireylerin genellikle çevre ve aile etkisi altında kaldığını unutmamalıyız. Yapılan en uygun meslek seçimi bireyin ilgi ve yeteneklerine göre yaptığı seçimdir. Adanmışlık duygusu mesleğin algılanmasında ve uygulanmasında etkilidir. Her birey hayatının kararını kendisi almalı ve meslek seçimini de kendisi yapmalıdır. Kişi, bireysel vizyona sahipse hedeflerine çabuk ulaşır."

Konuşmaların ardından Öz, hemşire adaylarının sorularını yanıtladı.

Sağlık Yüksekokulu Müzik Topluluğu'nun müzik dinletisi sunduğu konferansa akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahi Evran Üniversitesi'nde Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement