Ahmet Koca'nın Polise Mukavemet Davası - Son Dakika
Güncel

Ahmet Koca'nın Polise Mukavemet Davası

Ahmet Koca\'nın Polise Mukavemet Davası

Fatih'te Ahmet Koca'nın polisler tarafından darp edilmesiyle ilgili, Koca'nın sanık olduğu "polise mukavemet" davasında dosyanın olaya ilişkin açılan ve 11 polisin işkenceden yargılandığı diğer dava ile birleştirilmesi konusunda görüş istenmesine...

05.03.2013 12:36

Fatih'te Ahmet Koca'nın polisler tarafından darp edilmesiyle ilgili, Koca'nın sanık olduğu "polise mukavemet" davasında dosyanın olaya ilişkin açılan ve 11 polisin işkenceden yargılandığı diğer dava ile birleştirilmesi konusunda görüş istenmesine karar verildi.

Ahmet Koca'nın polisler tarafından darp edilmesiyle ilgili Koca'nın polise direnme suçundan yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü. İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Ahmet Koca ile şikayetçi polislerden Ahmet Özdemir, Muhammed Mustafa Gülcan, Ahmet Gülen, Can Ahmet Akgün ve Seyit Ali Aktaş katıldı. Sanık Ahmet Koca, savunmasında polislere direnmediğini, hakarette bulunmadığını ileri sürdü. Polislerin kendisini darp ettiklerini söyleyen Koca, "Ben kendileri hakkında şikayette bulundum ve işkence suçundan kamu davası açıldı" diye konuştu. Koca, beraat talebinde bulundu.

DAVALAR BİRLEŞTİRİLSİN TALEBİ

Polisler ise sanığın kendilerine direndiğini ve hakaret ettiğini belirterek şikayetçi olduklarını kaydetti. Müştekiler davaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimaline bağlı olarak müştekilerin katılma taleplerini kabul etti. Mahkeme, aynı olayla ilgili İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Koca'nın şikayeti ile 11 polis hakkında açılan dava ile bu dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunması gerekçesiyle her iki davanın birleştirilmesi yönünde İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden görüş istenmesine karar verdi.

Duruşma ertelendi. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ahmet Koca'nın Polise Mukavemet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement