AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye Esas İtibariyle Avrupa'nın Bir Parçası Olan Bir... - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye Esas İtibariyle Avrupa'nın Bir Parçası Olan Bir...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye'nin Avrupa'ya katacağı çok şey var, Avrupa'nın da Türkiye'ye katacağı çok şey var. Karşılıklı kazan kazan ilişkimiz olan bir coğrafyadan bahsediyoruz.

12.12.2017 19:55

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, " Türkiye'nin Avrupa'ya katacağı çok şey var, Avrupa'nın da Türkiye'ye katacağı çok şey var. Karşılıklı kazan kazan ilişkimiz olan bir coğrafyadan bahsediyoruz. Türkiye esas itibariyle Avrupa'nın bir parçası olan bir ülke. Bizim stratejik hedeflerimizden bir tanesi de Avrupa Birliği'ne tam üyeliktir."

Bazı temaslarda bulunmak üzere kentte gelen Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafında ortaklaşa finanse edilen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Bingöl İl Özel İdaresi, Bingöl Belediyesi ve Bingöl TSO ortaklığıyla yürütülen Bingöl İş Geliştirme Merkezinin (İŞGEM) açılış törenine katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Bingöl'de son zamanlarda çok anlamlı açılışlar gerçekleştirdiklerini bunlardan birinin Bingöllülerin yıllarca beklediği Çapakçur Viyadüğü, diğerinin de Bingöl İŞGEM olduğunu söyledi.

İŞGEM Projesinin yüzde 85'nin Avrupa Birliği hibesi geri kalan eş finansmanın ise Türkiye tarafından karşılandığını anlatan Yılmaz, projenin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yılmaz, Türkiye'nin Avrupa Birliğine tam üyelik için müzakere yapan bir ülke olduğunu anımsatarak, "Maalesef çok uzun zamandır bu müzakereleri yapıyoruz. Neredeyse nesiller boyu süren bir müzakere sürecinden bahsediyoruz. Biz şuna yürekten inanıyoruz. Türkiye'nin Avrupa'ya katacağı çok şey var. Avrupa'nın da Türkiye'ye katacağı çok şey var. Karşılıklı kazan kazan ilişkimiz olan bir coğrafyadan bahsediyoruz. Türkiye esas itibariyle Avrupa'nın bir parçası olan bir ülke. Bizim stratejik hedeflerimizden bir tanesi de Avrupa birliğine tam üyeliktir. Hükümetimiz bu konuda kararlı bir şekilde üzerine düşeni de yapıyor." İfadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nin kendi içinde yaşadığı problemlerden dolayı Türkiye ile ilişkilerinin hakkettiği hızda ilerlemediğini savunan Yılmaz, bunun gelecek dönemlerde aşılmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Yılmaz, bir taraftan Gümrük Birliğini güncelleyerek, vatandaşların önündeki vize engelini kaldırarak, bir diğer taraftan da mülteci meselelerinde ve diğer birçok alanda işbirliğini geliştirerek, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerini derinleştirmek durumunda olduklarının altını çizerek, "Pozitif olumlu bir gündemle bu ilişkileri geliştirmek durumundayız." dedi.

Avrupa Birliği'ndeki bazı ülkelerin Türkiye'yi kendi ülkelerinde iç siyaset malzemesi yaptığını ileri süren Yılmaz, özellikle o ülkelerdeki seçimlerden önce hiç de doğru olamayan Türkiye ile AB ilişkilerine yakışmayan bir takım tavırlar içine girdiklerini belirtti.

Yılmaz, Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesiyle Avrupa'nın da geleceğinin daha güçlü hale geleceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Güçlü ve istikrarlı kalkınan daha ileri demokrasi kuran bir Türkiye, Avrupa'nın da dünyanın da menfaatinedir. Bazı Avrupa'daki dar, kısır, vizyonsuz siyasetçilerin bu ilişkileri zehirlemesine hiç birimizin müsaade etmemesi lazım. Diğer taraftan Avrupa'da yükselen yabancı düşmanlığı islamifobiya gibi hadiselere karşı da Avrupa'daki dostlarımızla birlikte hep beraber mücadele etmemiz lazım. Bu yabancı düşmanlığının bu İslam düşmanlığının Türkiye düşmanlığının ne Avrupa'ya ne Türkiye'ye ne dünyada nede bölgemize hiçbir faydası yoktur. Bizim için faydalı olan Avrupayla ilişkilerimizi doğru bir eksende geliştirmek ve herkesinde menfaati olacak şekilde bu ilişkilerimiz derinleştirmektir."

Türkiye'nin ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde üzerindeki genel görüşmelerinin başladığı 2018 yılı bütçesin AK Parti hükümetlerinin kesintisiz bir şekilde meclise sunduğu 16. bütçe olduğunu vurguladı.

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu son derece önemli ve bu istikrar bu istikrarı gösteriyor. Bir hükümetin 16 defa üst üste bütçe sunabilmesi o ülkenin ne kadar istikrarlı olduğunu gösteriyor. Çok şükür Türkiye bu istikrarı yakaladı. Siyasi istikrar beraberinde ekonomik istikrarı da getiriyor."

Son 15 yılda Türkiye ekonomisinin yılık ortalama büyümesinin yüzde 5.6 olarak gerçekleştiğini kaydeden Yılmaz, Türkiye ekonomisinin de 230 milyardan, geçen yıl itibariyle 863 milyara çıktığını hatırlattı.

Yılmaz, mobilya ve konfeksiyon sektörüne yönelik 22 atölye, soğuk hava depoları ve yönetim binalarının bulunduğu Bingöl İŞGEM'in 5.3 miyon avroya mal olduğunu sözlerine ekledi.

Bingöl İŞGEM'in açılışına Vali Ali Mantı, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazı, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye Esas İtibariyle Avrupa\'nın Bir Parçası Olan Bir...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: 'Türkiye Esas İtibariyle Avrupa'nın Bir Parçası Olan Bir... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement