AK Parti Osmancık 5. Olağan Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Osmancık 5. Olağan Kongresi

AK Parti Osmancık 5. Olağan Kongresi

Çorum'un Osmancık ilçesi'nde AK Parti Osmancık 5. Olağan Kongresi yapıldı.

07.12.2014 20:13  Güncelleme: 20:46

Çorum'un Osmancık ilçesi'nde AK Parti Osmancık 5. Olağan Kongresi yapıldı, kongrede yeni başkanlığa Necmettin Tatar seçildi.

AK Parti Osmancık 5. Olağan Kongresi yapıldı. Üç dönemdir ilçe başkanlığı yürüten Avukat Oğuzhan Kaya'nın tüzük gereği aday olmadığı kongrede yeni başkan Necmettin Tatar oldu.

Osmancık Kültür Merkezinde Pazar günü yapılan kongreye AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve il yönetim kurulu üyeleri, AK Parti ilçe Başkanı Av.Oğuzhan Kaya, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ile partililer katıldı.

Osmancık Kültür Merkezinde yapılan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından başladı. Kongrede konuşma yapan eski İlçe Başkanı Av.Oğuzhan Kaya, AK Partiyi kutsal bir dava olarak gördüğünü eşi ve çocuklarından ayırt etmediğini ve 9 yıl ilçe başkanlığı görevinde bulunmaktan onur duyduğunu söyledi.

AK Partinin kuruluşundan bu güne ilçe teşkilatında görev alanlara teşekkür eden Av.Oğuzhan Kaya, yeni yönetime de başarılar diledi.

Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, 2015 yılındaki genel seçimlerin 2002'den bugüne kadar yapılan genel ve yerel seçimler ile referandumlardan önemli olduğuna dikkat çekti.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefine giderken yeni bir Anayasanın yapılmasının zorunlu hale geldiğinin altını çizdi.

Ceylan, bugüne kadar hep baskı altına alınan, üretilen korku politikaları nedeniyle hiçbir zaman söz hakkı tanınmayan milletin her seçimde olduğu gibi, bu seçimde de bir kısım çevrelere sandıkta en güzel cevabı vereceğini söyledi.

Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Ceylan, sivil demokratik ve daha özgürlükçü bir anayasa için 2015 seçimlerinde Türkiye'yi sivil bir anayasaya kavuşturacak olan Ak Parti kadrolarının 330 milletvekilinin üzerine çıkması gerektiğine dikkat çekti.

Çözüm süreciyle ilgili de açıklamada bulunan Ceylan, çözüm sürecine birileri karşı çıksa da kendilerinin sonuna kadar arkasında olduklarını vurguladı.

Teröre son 30 yılda 600 milyar dolar harcandığını anlatan Ceylan, "Bu memlekette ne analar ne babalar ağlayacak. Bu milletin evlatları artık şehit olmayacak. Teröre harcadığımız para 600 milyar dolar. Şu anda Türkiye Cumhuriyetinin kasasında 160 milyar dolar var. Teröre harcanan para hazinede bulunan paramızın dört katı. Kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar. Terör belası olmasaydı şuanda milli gelirimiz 25 bin dolar seviyelerinde olurdu. Bu ülkede refah seviyesi daha yükseklerde olurdu" dedi.

Ak Parti'nin kurulduğu günden itibaren millete taahhüt ettiği ve bugün yeni Türkiye olarak tanımladıkları demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikayesinin bir destanı olarak gerçekleştirdiğini ifade eden Ceylan, Ak Parti'nin demokrasiye, milletin değerlerine, ülkenin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdiğini belirtti. AK Parti'nin kurucusu ve genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte 13 yılda kimsenin hayal bile edemediği bir atılımı gerçekleştirdiğini vurgulayan Ceylan, bu atılımın kaynağının demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletin ortaya koyduğu büyük destek olduğunun altını çizdi. Şimdiki hedeflerinin ise Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te ikinci atılımını tamamlamak olduğunu kaydetti.

Ak Parti kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun başbakan seçilmesi ile yeni Türkiye'nin kapıları ardına kadar açıldığına dikkat çeken Ceylan, şu açıklamaları yaptı:

"Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Bu kutlu yürüyüşte genel başkanımız ve başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız. Ak Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin yeni anayasa için hiçbir tereddüdünün bulunmadığını ifade eden İl Başkanı Ali Sami Ceylan "Bu zamana kadar parti olarak yapılamaz denilen her şeyi yaptık. Nasıl 2010 yılındaki referandumda bu ülkeye vurulan prangaları, bu ülkenin sırtındaki kamburu attıysak, Yeni Türkiye hedefinde de bu anayasa artık bize dar geliyor. Bu anayasayı değiştirmemiz gerekiyor. Daha sivil, saha özgürlükçü, daha demokratik, içinde insanımızın bulunduğu bir anayasa yapmamız gerekiyor. Ancak bu anayasayı değiştirmemiz için bu dönem mecliste en az 330 milletvekilini Ak Parti sıralarında bulundurmamız gerekiyor. İşte bu nedenle 2015 seçimleri bu kadar önemli." dedi

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu bizim görevimiz aleme nizam vermek diyerek başladı konuşmalarına. İyiliği, güzelliği, doğruyu, hakkı, hakikati, adaleti temsil etmek.Zaten bizim Dünya'daki varlık sebebimiz budur. Hem Ülkemiz hem ilçemizde iyilikleri artırmak kötülüklerle mücadele etmek. Varlık sebebimiz budur. Hem Türkiye'nin içindeki hem de dışındaki taşeronlar güç odakları AK Parti iktidarına ve Türkiye'ye karşı mücadele etmektedirler. Sebep belli Türkiye güçlenmesin millet iradesi hakim olmasın. Geçmişteki iktidarlar döneminde bazı gazete başlıklarını şöyleydi, unuturum diye cep telefonuna çektim. "Beceremediniz Artık Bırakın", Yine bir büyük çok satan gazetelerden birisinin manşetten yazısı "Gerekirse Silah Bile Kullanırız" Kim bu? Genelkurmay adına söylüyor birisi. Yine başka bir gazete haberi "Ordudan Son uyarı" eskiden böyle uyarılar oluyordu. Kime karşı biliyor musunuz. Siyasi iktidarlara karşı oluyordu fakat gerçekte millete karşı, milletin iradesine karşı oluyordu, bu uyarılar. Son on senedir, 12 senedir yaşamadığımız şeyler yaşadık.Örneğin bankalar daha önceki dönemlerde bazı devlet bankaların siyasi partilerin ve iktidarların oyuncağı olduğunu dile getirerek her devlet bankası başka partili bir bakana bağlı oluyordu. Banka yönetim kurullarına senin adamını alacaksın, benim adamımı alacaksın diyerek kargaşa bitmiyordu, ama şimdi her şey değişti. Biz bunlara son verdik. Bazı siyasiler oturdukları koltuktan güç alıyordu biz bunu değiştirerek bizim iktidarımızda koltuğa oturan o koltuktan güç almıyor bilgisi ile becerisi ile o koltuğa güç veriyor. Böylelikle ülkede İstikrar ve güven oldu.

Osmancık'a yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Osmancık'a yapılan yatırımlardan bahseden Uslu, Osmancık'a sözü verilen doğalgazın proje çalışmalarının tamamlandığını ve uygulama aşamasına geldiğini ifade etti.

AK Parti olarak verilen her sözün arkasında durduklarına vurgu yapan Uslu, Osmancık'a doğalgaz için bazı sözler verilmiş, bir kampanya başlatılmış, aboneler yapılmıştı. Biz de arkadaşlarımız böyle bir söz verdiyse onun takipçisi oluruz demiştik. Ancak baktık ki hukuki referanslar, alınan kararlar yeterli değil. Konuyu başbakanımıza ilettik ve bir çalışma yapıldı. Elektrik abonesinin yüzde 60'ının abone yapılması durumunda doğalgaz verilmesine karar verildi. Belediye başkanlarımız bu sayıyı tamamlayamayacaklarını söyleyince ikinci bir talepte bulunarak ve bu sayıyı mesken abonelerinin yüzde 60'ına indirdik. Osmancık'ın proje ve kamulaştırma ihalesi 17 Ocak'ta tamamlandı ve uygulama sürecine Osmancık'ta başlanmış oldu. Osmancık'a hayırlı uğurlu olsun. dedi.

Kongrede 421 üyeden 337 kişi oy kullanırken yoğun işleri nedeniyle 84 üye oy kullanmaya gelemedi.

YENİ İLÇE YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Ak Parti Osmancık İlçe Başkanlığına Necmettin Tatar'ın seçildiği kongrede 20 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

1. Necmettin Tatar

2. Menderes Çakallı

3. Mehmet Yücel

4. Ercan Arslan

5. Nuray Dündar

6. Fikret Aksoy

7. Haydar Çalışkan

8. İsmail Gömeç

9. Mehmet Özüdoğru

10. Şerif Okudan

11. Ekrem Öz

12. Yasin Çıplak

13. H. İbrahim Uslu

14. Zeki Kaşıkçı

15. Mehmet Turhan

16. Nuri Yançızar

17. Ercan Demirkan

18. Hilmi Ünver

19. Ömer Çağlar

20. Ayşegül Sönmez



Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel AK Parti Osmancık 5. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement