Akdeniz'de Aramalar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'de Aramalar Sürüyor

Akdeniz\'de Aramalar Sürüyor

Suriye'nin düşürdüğü Türk savaş uçağını arama çalışmalarına Akdeniz'de ara vermeden devam ediliyor.

25.06.2012 09:16  Güncelleme: 09:29

Suriye'nin düşürdüğü Türk savaş uçağını arama çalışmalarına Akdeniz'de etkili olan olumsuz hava koşullarına rağmen ara vermeden devam ediliyor. Zaman zaman şiddetini artıran yağmur, rüzgar ve sis nedeniyle zor anlar yaşayan ekipler, Türk pilotlarla birlikte denizin bin 300 metre derinliğinde olduğu belirlenen uçağın enkazına ulaşmaya çalışıyor.

22 Haziran'da Malatya'daki Erhaç Meydanı'ndan görev uçuşu kapsamında kalkan Pilot Yüzbaşı Gökhan Erdan ve Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un bulunduğu RF-4E 'Phantom' tipi uçağın Suriye tarafından düşürülmesinin ardından, bölgedeki arama çalışmaları üçüncü gününe girdi. Yanarak denize düştüğü kaydedilen uçağın yeri tespit edilirken, ekipler denizin yaklaşık bin 300 metre derinliğinde olduğu tahmin edilen enkaza ulaşmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Rüzgar ve yağmur bölgedeki şiddetini zaman zaman artırırken, sis nedeniyle de zor anlar yaşanıyor.

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik beldesinde yer alan askeri üste de hareketli saatler yaşanıyor. Akdeniz'deki arama çalışmalarına katılan Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı gemiler, ilçedeki limanda yakıt ikmali yapıp bir süre dinlendikten sonra programlı bir şekilde yeniden arama bölgesine dönüyor. Rüzgar ve şiddetini zaman zaman artıran yağmur nedeniyle gemi ve hücumbotlar askeri limandan dikkatli bir şekilde çıkıyor.

22 Haziran'dan bu yana devam eden arama çalışmalarında düşen uçağın bazı parçalarına ulaşılırken, Pilot Yüzbaşı Ertan ile Pilot Teğmen Aksoy'a henüz ulaşılamadı.

Kayıp pilotlarla uçağın enkazına ulaşılabilmesi için başlatılan arama çalışmalarına; Malatya Erhaç, Ankara Etimesgut ve Adana İncirlik Askeri Hava Üssü'nden uçak ve helikopterlerin yanı sıra Mersin ve İskenderun'dan da hücumbot ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botlar katılıyor. Türk Deniz Kuvvetleri bünyesinde yer alan bir firkateynin de bölgeye sevk edildiği bildirilirken, bölgedeki çalışmalar Türkiye'nin koordinasyonunda Suriye ve Türk Deniz Kuvvetlerince yürütülüyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akdeniz'de Aramalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement