Alman Belediyesinde Bayramlaşma, Kuran ve Dua - Son Dakika
Güncel

Alman Belediyesinde Bayramlaşma, Kuran ve Dua

Alman Belediyesinde Bayramlaşma, Kuran ve Dua

DELMENHORST DİTİB Merkez Camisi ile Milli Görüş'e bağlı Mevlana Camisi yönetiminin başvurusu üzerine kentin belediye binasında bayramlaşma töreni düzenledi.

16.06.2018 14:44

DELMENHORST DİTİB Merkez Camisi ile Milli Görüş'e bağlı Mevlana Camisi yönetiminin başvurusu üzerine kentin belediye binasında bayramlaşma töreni düzenledi. İl Genel Meclis Üyesi Murat Kalmış'ın katkılarıyla düzenlenen törene Belediye Başkanı Jahnz, il genel meclis üyeleri ile cami temsilcileri katıldı. Törende konuşan Başkan Axel Jahnz, geçen yıl da belediye binasında bayramlaştıklarını belirterek kentte yaşayan Türkler ve Müslümanlar için önemli olan Ramazan Bayramı'nın kendileri için de önemli olduğunu, bu nedenle belediye binasında bayramlaşmayı geleneksel hale getireceklerini söyledi.

DİĞER KENTLERE DE ÖRNEK OLSUN

İl Genel Meclis Üyesi Murat Kalmış ise geçen sene tarihi bir ana tanıklık ettiklerini, o anın bu yılda devam ettiğini belirterek, "Delmenhorst Almanya'nın diğer kentlerine örnek olmuştur. Belediye binasında bayramlaşma birlik ve beraberlik için güzel bir örnektir. Bunun diğer kentlerde de yapılmasını arzu ediyoruz" dedi. Bayramlaşma töreninde Merkez Camisi din görevlisi Ali Demirden dua ederken, Mevlana Camisi din görevlisi Erhan Bahat ise Kuran-i Kerim okudu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Alman Belediyesinde Bayramlaşma, Kuran ve Dua - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement