Ankara'da Öğretmenlere Madde Bağımlılığı Semineri - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Öğretmenlere Madde Bağımlılığı Semineri

Ankara\'da Öğretmenlere Madde Bağımlılığı Semineri

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde görev yapan öğretmenlere madde bağımlılığı ile mücadele konusunda seminer verildi.

22.12.2016 12:06

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde görev yapan öğretmenlere madde bağımlılığı ile mücadele konusunda seminer verildi.

Belediye toplantı salondaki seminere belediye başkan yardımcıları ile ilçede görev yapan öğretmenler ile okul yöneticileri katıldı.

Kahramankazan Belediyesi psikologu ve aile danışmanı Züleyha Akdere Fidantek, burada yaptığı konuşmada, madde bağımlılığının, "Bir kereden bir şey olmaz" ve "Ben bağımlı olmam" düşüncesi ile başladığını belirterek şunları söyledi:

"Aynı zamanda bağımlılık bir süreçtir, kimse birden bire bağımlı olmaz, kişi bağımlı olana kadar sosyal, davranışsal ve fiziksel yönden değişim gösterir. Tedavinin başarı oranında iki unsur önemlidir. Bir erken tanı, iki ise tedavi olma isteğine kendisinin karar vermiş olmasıdır. Bağımlılık tedavi edilebilir, ancak ömür boyu süren ruhsal bir hastalıktır. Bağımlılıkla mücadelede bu anlamda önleme çalışmaları önem kazanır."

Fidantek, öğretmenlere "Eğer öğrencinizin madde kullandığını düşünüyorsanız, kendinizi hazır hissetmeden onunla konuşmayın, çünkü bu durumda ona yardımcı olmak, onu anlamak yerine yargılamaya başlayabilirsiniz. Bu da onunla iletişiminizin kesilmesi demektir. Öğrencilerinizi etiketlemekten kaçının, ön yargılı olmayın, aileyle paylaşın. Konuşurken öğrencinizle empati kurun ve ona yardımcı olmak istediğinizi hissettirin." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek de madde bağımlılığıyla mücadelenin ağır bir sorumluluk olduğunu, sadece bir kurumun tek başına yapabileceği bir mücadele olmadığını söyledi.

Gevrek, bu mücadelenin en önemli ayağını eğitimcilerin oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Öğretmenlere Madde Bağımlılığı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement