Anlı: İnsan Hakları Bir Çatıdır - Son Dakika
Güncel

Anlı: İnsan Hakları Bir Çatıdır

Anlı: İnsan Hakları Bir Çatıdır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, İHD Diyarbakır Şubesi'nin kongresinde, İHD'nin kendileri için ortak bir çatı olduğunu söyledi.

05.05.2014 14:33

İHD Diyarbakır Şubesi, 13. Olağan Genel Kurulu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapıldı. Gerçekleşen kongreye İHD Şube başkan ve yöneticileri yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, Barış Anneleri, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri katıldı.

Kongre salonuna "İnsan hakları yargılanamaz", "İnsanlığın yüz karası Halepçe katliamı", "Barış için kayıplar bulunsun, failler yargılansın, adalet yerini bulsun" yazılı pankartlar asıldı. Divan Kurulu'nun seçiminden sonra kurul başlatıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. Ardından kongrede konuşma yapan İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, yoğun bir hak ihlalinin yaşandığı 2012-2014 yılını geride bıraktıklarını dile getirerek, geçen 2 yılın sıkıntılı bir dönem olduğunu ifade etti.

'DEVLET KÖR VE SAĞIRI OYNADI'

Bilici kalıcı barışın sağlanması için Öcalan'la görüşmelerin müzakereye dönüşmesi gerektiğinin altını çizdi. Devletin faili meçhul ve toplu mezarlarla yüzleşmekten kaçtığını söyleyen Bilici, "Roboski Katliamı'nda devlet kör ve sağırı oynadı. İnsan hakları olarak Roboski katliamının unutulmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Konuşmanın ardından yapılan hak ihlalleri, katliamlara yönelik ve İHD'nin 26 yıllık çalışmalarını içeren sinevizyon gösterimi yapıldı.

'BİZ ONURLU BİR HALKIZ'

Gösterimin ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkanı Fırat Anlı ise, uzun bir süreden sonra hep birlikte bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, "Biz onurlu bir halkız ve bu onurla gurur duymalıyız" dedi. İnsan hakları, özgürlük ve demokrasi mücadelesi için bedel ödendiğini belirten Anlı, bunların hepsinin bir arada olmasının ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Bize karşı bu kadar acımasız olmalarının bir nedeninin de bir arada olmaları olduğuna dikkat çeken Anlı, "Çünkü bu topluluk bir ayna gibi onların yüzlerine vuruyor. Ve onlara yaptıklarının insanlık dışı olduğunu tekrar tekrar gösteriyor" dedi. Herkesin farklı farklı çevrelerden geldiğine işaret eden Anlı, ortak kimliklerinin insan hakları savunucusu olduğunu söyledi. Anlı, insan hakları derneğinin kendileri için ortak bir çatı olduğunu, kendilerini bir insan hakları aktivisti, çalışanı olarak gördüklerini bildirdi.

Sonrasında KCK adı altında yürütülen operasyonlar kapsamında 24 Aralık 2009 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanan ve halen cezaevinde olan Hatip Dicle'nin göndermiş olduğu mektup okundu. Daha sonra faaliyet, maliye ve tahmini bütçenin okunup onaylanmasının ardından belirlenen tek listeyle gizli oy açık sayım yapıldı. Yönetim Kurulu asil listesi şu şekilde belirlendi: Mehmet Raci Bilici, Abdusselam İnceören, Muhterem Süren, Rehşan Bataray Saman, Hatice Demir, Gülistan Yalçındağ Gençel, İbrahim Çeliker. Üst Kurul Delegeleri arasında Hatip Dicle'ye de yer verildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Anlı: İnsan Hakları Bir Çatıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement