Antalya'da Burdur Ürünleri Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Burdur Ürünleri Tanıtıldı

Antalya\'da Burdur Ürünleri Tanıtıldı

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda, Burdur'da temsil edildi.

21.09.2013 12:13  Güncelleme: 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde düzenlenen 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda, Burdur'da temsil edildi. Antalya Expo Center'de açılan ve Türkiye'nin 60 farklı yöresinden 200 standın yer aldığı fuarda, Burdur Ticaret Borsası (BTB) kentin yöresel ürünleri olan ceviz ezmesi, haşhaş helvası, kenevir helvası, ceviz helvası, erişte, ceviz, haşhaşlı yufka, dünyada ilk ve tek olan kapari çayı, kapari reçeli, kapari karpuzu, kapari salamurası, kapari kuvvet macunu, üzüm, pekmez, makarna, ayran, salep gibi daha birçok ürünler tanıtıldı.

PATENT GELİŞMİŞLİK ÖLÇÜSÜ

'Memleket Hasreti Çekenlere' sloganıyla düzenlenen fuarın açılışında Diyarbakır, Aydın ve Antalya'dan halk oyunları ekipleri sahne aldı. Anadolu'nun doğu ve batısından halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından da hep birlikte kurdele kesimi yapılarak, fuar alanı gezildi. Fuarın, Türkiye'ni birlik ve beraberliği açısından çok önemli olduğunu belirten Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, şunları söyledi, "bizim binlerce yıllık kültürümüzü elle tutulur, gözle görünür, hissedilir hale getiren bir fuar. Binlerce yıldır bunları yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bir ülkede patent, coğrafi işaret gelişmişlik ölçüsüdür."

VALİ ÖZTÜRK BTB STANDINDA

Açılışın ardından, Vali Sebahattin Öztürk, Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam Burdur Ticaret Borsası Standına da uğrayarak, Kapari Çayı ve Ezmesini tattı. BTB standını ayrıca Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalay Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ziyaret etti.

FUARDA NELER VAR

Fuarda Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB)nin inek maketi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Burdu Köp-Koop'un yarı sıra ev sahibi Antalya Reçelleri, portakal ve sera üretimi sebze ürünlerinin yanı sıra Alanya'dan Muz, Alanya Şalvarı, Badem Kahvesi, Diyarbakır dev Karpuzu ve peynir çeşitleri, ziyaretçilere ikram ediliyor. Isparta Gülleri ve minyatür halıları, Kahramanmaraş dondurması, Malatya Kayısısı, Gemlik Zeytini, Rize'ni çayı da stantlarda yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya'da Burdur Ürünleri Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement