Antalya'daki Gezi Parkı Odaklı Eylemlerle İlgili Dava - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Gezi Parkı Odaklı Eylemlerle İlgili Dava

Antalya\'daki Gezi Parkı Odaklı Eylemlerle İlgili Dava

Antalya'da, Gezi Parkı odaklı gösterilerle ilgili tutuklanan 3 kişinin ilk tutukluluk duruşması yapıldı Mahkeme, sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi

01.11.2013 13:49

Antalya'da Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında, "Silahlı terör örgütüne üye olma ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından tutuklanan 3 kişinin ilk tutukluluk duruşması yapıldı.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz katılmazken, sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Murat Sezgin'in avukatı Emine Harputlu, yaptığı savunmada, müvekkilinin atılı suçu işlemediğini belirterek Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP), terör örgütü Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) ile irtibatlı olmadığını savundu.

Müvekkilinin İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi'ni kazandığını, ancak tutuklu olduğu için kaydını yaptıramadığını belirten Harputlu, ÖSYM sınav sonuç belgesini mahkemeye sundu.

Ayşe Deniz Karacagil'in avukatı Bilal Doğan da müvekkilinin Gezi Parkı'na ilişkin toplumsal eylemlere katılarak demokratik hakkını kullandığını ve bu sırada yaptığı eylemlerin terör eylemi niteliğinde olmadığını öne sürdü.

Mustafa Cihan Yılmaz'ın avukatı Hakan Evcin de sorgu sırasında taraflarına gösterilen fotoğraflarda müvekkilinin elinde bulunan sapanın kendisini savunmak için kullandığı bir savunma aracığı olduğunu iddia ederek, sanıkların ekonomik ve sosyal durumu ile delil karartma ihtimallerinin olmadığı dikkate alınarak tutuksuz yargılanmalarını talep etti.

Mahkeme, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasını reddederken, sanıkların silahlı terör örgütüne üye olma ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından CMK 108. maddesi gereğince tutukluluklarının devamına karar verdi.

Sanık avukat ve yakınlarının iddiaları

Avukat Hakan Evcin, mahkeme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, tutukluluk durumunun incelenmesi duruşmasına katıldıklarını belirterek, duruşmada gizlilik kararının kaldırılmasını istediklerini söyledi. Evcin, gizlilk kararı nedeniyle savunma yaparken aleyhte olan delilleri göremediklerini, bu nedenle de savunma yapamadıklarını öne sürdü.

Müvekkili hakkında, MLKP örgütüne üye oldukları yönünde bir iddia bulunduğunu aktaran Evcin, "Bu örgütün ne olduğunu bile bilmiyor çocuklar. Bunlar üniversite öğrencisi genç çocuklar. Sadece, muhalefet hakkını kullanan çocuklar. Tutuklanmaya yetecek kesin ve inandırıcı deliller yok. Cezalandırmaya yeterli deliller yok" diye konuştu,

Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan da Yiğit Bulut'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyalist olduğunu açıkladığını hatırlatarak, sosyalizm suçsa her ikisinin de hapse atılması gerektiğini savundu.

Erçağan, kızının örgüt üyesi olmadığını, eylemlere bağımsız olarak katıldığını öne sürdü. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Gezi Parkı Odaklı Eylemlerle İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement