Antalya Genç Yönetmen Antalya Film Festivali'nde - Son Dakika
Güncel

Antalya Genç Yönetmen Antalya Film Festivali'nde

Antalya Genç Yönetmen Antalya Film Festivali\'nde

Filmiyle ABD'de Beverly Hills Film Festivali'ne kabul edilen ilk Türk yönetmen olan Gökcan İlbay, yeni kısa filmiyle Uluslararası Antalya Film Festivali'ne katılıyor.

12.01.2016 14:09

Filmiyle ABD'de Beverly Hills Film Festivali'ne kabul edilen ilk Türk yönetmen olan Gökcan İlbay, yeni kısa filmiyle Uluslararası Antalya Film Festivali'ne katılıyor.

Kaliforniya'da bulunan Idillwild Sanat Akademisi Film Bölümü'nden mezun olduktan sonra California State Universty Long Beach'ten de diploma alan Türk yönetmen 24 yaşındaki Gökcan İlbay, Beverly Hills Film Festivali'ne kabul edilen ilk Türk yönetmen unvanı taşıyor. 2012 yılında katıldığı festivalde senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı filmi ilk beş arasına giren İlbay, 'Benim için çok iyi bir deneyim olmuştu. Oradaki atmosferde bulunmak çok güzeldi. Çok mutlu olmuştum" dedi. İlbay, haksız yere girdiği hapiste dinini sorgulayan bir din adamının hikayesinin anlatıldığı Thoughts of a Dying Atheist (Ölen Bir Ateistin Düşünceleri) adlı kısa filminin Idillwild Arts Academy ve İstanbul'da düzenlenen Boğaziçi Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödülü aldığını da sözlerine ekledi.

'ÖLÜMSÜZLÜK' İLE ANTALYA FİLM FESTİVALİ'NDE

İkinci filmi Immortality (Ölümsüzlük) ile bu yıl düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Kısa Film Yarışması'na başvuran İlbay, ölümsüzlük iksirini keşfeden bir bilim adamının bu iksiri kullanıp kullanmama konusundaki kararsızlığı ve bir kız çocuğu ile arasında geçen diyalogların yer aldığı filmi için iddialı konuştu. İlbay, 'İyi bir ekiple çalıştım" dedi.

YENİ FİLM VİETNAM'DA ÇEKİLECEK

Mart ayında Vietnam'a gidecek olan İlbay, 'Orada birkaç proje yapacağız. Uzun metrajlı film projemiz de var. Önemli olan seyircinin keyif alması ve iyi bir şey ortaya çıkması" dedi. California State Universty'den 2015 yılı Mayıs ayında mezun olduğunu ve Vietnam'daki çalışmanın kendisi için büyük deneyim olacağını sözlerine ekleyen İlbay, Vietnam'da birkaç yıl kalabileceğini de kaydetti.

BURSLU İLK TÜRK ÖĞRENCİ

ABD yolunun yatılı olarak okuduğu Tarsus Amerikan Koleji'ndeyken Idillwild Arts Academy'ye yaptığı başvuruyla açıldığını sözlerine ekleyen Gökcan İlbay, 'Akademiye burslu kabul edilen ilk Türk öğrenciydim. Benden başka Türk olmadığı için İngilizceyi de daha hızlı en iyi şekilde konuşmayı öğrenmek zorunda kaldım. O yıllar ilginç bir deneyim olmuştu benim için" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Genç Yönetmen Antalya Film Festivali'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement