Arslanköy'lü Tiyatrocular Turneye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Arslanköy'lü Tiyatrocular Turneye Çıktı

Arslanköy\'lü Tiyatrocular Turneye Çıktı

Mersin'de kadınlardan oluşan ''Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'', ''Hasret Çiçekleri'' adlı oyunu öğrencilere sahneliyor.

02.04.2013 12:04  Güncelleme: 11:19

Mersin'in Arslanköy beldesinde 2001 yılında kurulan ''Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'' üyesi 7 kadın, ''Hasret Çiçekleri'' adlı oyunu öğrencilere sahneleyecek. Topluluk üyesi kadınlar, güçsüz zayıf ve şiddet gören bir kadının hayat mücadelesini anlatan oyunu, öğrencilerin beğenisine sundu.

Tiyatronun kurucusu ve oyunun yazarı Ümmiye Koçak'ın yanı sıra, yaşları 20 ile 62 arasında değişen Duygu Koçak, Ayfer Şen, Seher Çuhadar, Emine Gürlek, Cennet, Seher Dağdur, rollerini başarıyla canlandırıyor. Oyunun yazarı Ümmiye Koçak, yaptığı açıklamada, 11 yıl önce başladıkları tiyatro yolculuğunda bugüne kadar kendi yazdığı ''Çiçekler Solmasın'', ''Erik Eşkisi'', ''Nefesi Kesen Hoca'' ve ''Ozon Tabakası'' ile William Shakspeare'in ''Hamlet'' adlı eserinden uyarladığı ''Prens Hamit'' oyunlarını sahnelediklerini söyledi.

Turne kapsamında sahneledikleri oyunda, şiddet gören bir kadının hayat mücadelesine dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Koçak, ''Bugüne kadar sergilediğimiz oyunlarla kadınlara örnek olmaya çalışıyorduk. Kent merkezindeki okullara yönelik gerçekleştireceğimiz bu turne ile de gençlerimize örnek olmak istiyoruz. Onlara köylü kadınların neler yapabildiğini, kendilerinin de neleri başarabileceğini göstermeyi hedefledik. Oyunumuzu okullar kapanana kadar 15 değişik ilköğretim okulu ve lisede sahneleyeceğiz'' diye konuştu.

MEHMET KOÇAK/ MERSİN

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arslanköy'lü Tiyatrocular Turneye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement