Atatürk Büstünü Parçalayan Şüpheli Hastaneye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Atatürk Büstünü Parçalayan Şüpheli Hastaneye Sevk Edildi

Atatürk Büstünü Parçalayan Şüpheli Hastaneye Sevk Edildi

Çorum'da geçen cuma günü adliye önündeki Atatürk büstü ve kaidesini balyozla parçalayan Rüştü A., Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

09.12.2014 18:41

Çorum'da geçen cuma günü adliye önündeki Atatürk büstü ve kaidesini balyozla parçalayan Rüştü A., Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, geçen cuma günü, adliye önünde bulunan Atatürk büstünün şizofreni hastası olduğu ileri sürülen Rüştü A. tarafından parçalanması ile ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Çorum Adliyesi giriş kısmında bulunan Atatürk büstünün ve kaide üzerindeki mermer yazının balyozla kırıldığını hatırlatan Başsavcı Yurdagül, "Adliye binasında görevli bulunan kolluk personeli tarafından yakalanan şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma başlatılmıştır. 2010 yılında bir ilköğretim okulunda benzer nitelikte bir suç işlediği iddia olunan şüphelinin, akıl hastası olduğu ve cezai ehliyetinin bulunmadığının tespit edilmesi sebebiyle, belirtilen eyleminden dolayı hakkında şifa buluncaya kadar koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbiri uygulandığı, halen bu karar kapsamında kontrol muayenelerinin devam ettiği anlaşılmıştır" dedi.

Başsavcı Yurdagül, adliye önündeki büste yapılan saldırının ardından, Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, 3 hafta süre ile gözlem altına alınmasına karar verilen şüphelinin, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği açıklandı.

Öte yandan kırılan Atatürk büstünün yerine yenisi konuldu. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Büstünü Parçalayan Şüpheli Hastaneye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement