Att Başkanı Kenan Kolat Yabancılar Yasasındaki Değişiklikleri Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

Att Başkanı Kenan Kolat Yabancılar Yasasındaki Değişiklikleri Eleştirdi

Att Başkanı Kenan Kolat Yabancılar Yasasındaki Değişiklikleri Eleştirdi

Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, Almanya'da Yabancılar Yasasında Yapılan Değişiklikleri Eleştirdi.

20.03.2011 03:11

Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, Almanya'da yabancılar yasasında yapılan değişiklikleri eleştirdi.

Almanya Türk Toplumu Başkanı (ATT) Kenan Kolat, Almanya'da federal meclisten geçen yeni yasa ile göçmenleri zor günlerin beklediğini söyledi.

Göçmen yasasının bu yasa değişikliğiyle bir kez daha sertleştirildiğinin altını çizen Kolat, burada üç önemli noktanın öne çıktığını belirtti. Kolat ?Bu yasaya göre ilk olarak uyum kursunu ve oryantasyon kursunu başarıyla tamamlayamayanların oturma izinleri en fazla bir yıl uzatılacak. Dolayısıyla süresiz oturma izni almak iyice zorlaşıyor. Bu gelişme oldukça olumsuz bir gelişme, geriye gidiş var. İkinci konu aile birleşimi ile Almanya'ya gelenleri ilgilendiriyor. Aile birleşimi yoluyla gelenler şimdiye kadar iki yıl sonra eşinden bağımsız oturma müsadesi alabiliyordu, bu süre üç yıla çıkartıldı. Buna da gerekçe olarak zorunlu evliliklerin önlenmek istenmesi gösterildi. Üçüncü olarak ta zorunlu evlilikler bir suç olarak yasaya alındı. Zorunlu evlilikler şimdi de suçtu ama bu şekilde daha net bir şekilde tanımlanmış olduö ifadesini kullandı.

ATT Başkanı, bu yasa değişikliğinin Japonya'da meydana gelen felaket neticesinde gözden kaçtığını ve kamuoyunda yeterince tartışılamadan karara bağlandığını vurguladı. Kolat, bununla birlikte uyum kurslarını başarıyla tamamlayamayan vatandaşlarımızın oturma izinlerinin uzatılmamasından korkmamaları gerektiğini çünkü, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Türkiye - AB hukukundan doğan belirli hakları olduğunu söyledi. Eşten bağımsız oturma izninin süresinin iki yıldan üç yıla çıkartılmasının Avrupa Birliği ortaklık sözleşmesinden doğan haklarımıza aykırı olduğunu söyleyen Kenan Kolat, Türklerle ilgili bir kötüleştirmenin yapılamayacağını kaydetti.

ATT Başkanı Kenan Kolat, bu yasaya karşı özel durumlarından yola çıkarak dava açmak isteyen vatandaşlarımız olursa Almanya Türk Toplama olarak kendilerine yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Att Başkanı Kenan Kolat Yabancılar Yasasındaki Değişiklikleri Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement