Avrupa'daki Ekonomik Kriz - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Ekonomik Kriz

Avrupa\'daki Ekonomik Kriz

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Avrupa Birliği'nin ortak para birimi avronun bir zorunluluk olduğunu ve Yunanistan'ın da avroda kalması gerektiğini belirtti.

17.09.2012 21:10

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Avrupa Birliği'nin ortak para birimi avronun bir zorunluluk olduğunu ve Yunanistan'ın da avroda kalması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ı konuk eden Napolitano, başbaşa görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, "Bizim için avro bir zorunluluktur. Onu korumaya kararlıyız. Yunanistan'nın da AB'nin ve Avro Bölgesi'nin bir parçası olması gerektiğine hiç şüphe yok" dedi.

Avrupa'daki krizin en derinden etkilediği Yunanistan'a destek çıkan Giorgio Napolitano, ülkesi İtalya'nın, "Yunanistan'ın Avrupa tarihinin ve medeniyetinin önemli bir bileşeni ve AB'nin demokrasi ve barış içindeki entegrasyonun ayrılmaz bir parçası olduğuna temelden inandığını" ifade etti.

İtalyan Cumhurbaşkanı, sert ve zorlu bir yoldan geçtiğini söylediği Yunanistan'ın, Avro Bölgesi'ndeki kalıcılığına ilişkin süren tartışmaların da sona ermesi gerektiğini düşündüğünü dile getirdi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karalos Papulyas da desteğinden dolayı İtalyan mevkidaşına teşekkür ederek, halkından istenen fedakarlıklara ilişkin, "Yunan halkı sınırlarına ulaştı. Bu mali konsolidasyon hayati bir ihtiyaç ancak etkin bir kalkınma politikasıyla bağlantılı olması gerekir. Yunanistan'daki işsizlik seviyesi kabul edilemez seviyede. Özellikle gençler arasında" diye konuştu.

Papulyas, ülkesindeki sosyal şartların ciddi şekilde göz önünde bulundurulmasına ihtiyaç olduğunu, buradan yola çıkılarak, Yunanistan'a biraz daha zaman verilebileceğini kaydetti.

Muhabir: Roma

Yayıncı: Murat Taydaş - ROMA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Ekonomik Kriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement