Kur'an Kursu Hocası, Çocukları Ayakkabı Çekeceğiyle Dövdü - Son Dakika
Güncel

Kur'an Kursu Hocası, Çocukları Ayakkabı Çekeceğiyle Dövdü

Kur\'an Kursu Hocası, Çocukları Ayakkabı Çekeceğiyle Dövdü

Aydın'da 8 yaşındaki ikizler, gönderildikleri Kur'an-ı Kerim kursunda imam tarafından ayakkabı çekeceği ile dövüldü. Aile imamdan şikayetçi oldu.

12.08.2016 14:04  Güncelleme: 16:10

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde, Kur'an-ı Kerim kursuna gelen 8 yaşındaki ikizleri ayakkabı çekeceği ile dövdüğü ileri sürülen imam İ.G. hakkında çocukların ailesi polise şikayette bulundu.

Savcılığa intikal eden olayla ilgili soruşturma başlatılırken, müftülük, olayın ardından Abdurrahman Bey Camii imamı İ.G.'yi başka bir camide görevlendirdi.

AYAKKABI ÇEKECEĞİYLE DÖVMÜŞ

Yenipazar'da yaşayan Ali Ç. (38), Merkez İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi olan ikizleri A.Ç. ve A.Ç.'yi, yaz tatilini fırsat bilerek evlerinin yakınındaki Abdurrahman Bey Camii'ndeki Kur'an-ı Kerim kursuna gönderdi.

Ancak, çocuklarının bir hafta sonra kursa gitmek istemediğini belirten Ali Ç., "Sorduğumda imam İ.G.'nin kendilerini ayakkabı çekeceği ile dövdüğünü söylediler. İnanmak istemedim. 'Allah'ın evinde kimse kimseyi dövemez. Hoca, size şaka yapmıştır.' dedim. Çocuklarımı, kursa göndermeye devam ettim. Ancak geçen 9 Ağustos'ta eşim arayıp, çocuklarımın kurstan ağlayarak eve döndüğünü söyledi. Hemen eve geldim. İkisinin de kol ve bacaklarında ayakkabı çekeceği ile vurulduğu için kızarıklık ve morarmalar vardı. Nazilli Devlet Hastanesi'nden darp raporu aldık. Ardından da polise gidip, şikayetçi oldum." dedi.

PSİKOLOJİLERİ BOZULDU

Çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu belirten Ali Ç., "Biz, 'Dinlerini doğru öğrensinler' diye camiye gönderiyoruz. Ancak, şimdi oğlum bana 'Bir daha Kur'an-ı Kerim kursuna gitmeyeceğim, çocuklarımı da göndermeyeceğim.' diyor. Bu bize acı verdi." diye konuştu. İkizlerden A.Ç. da Kur'an-ı Kerim kursu hocası İ.G.'nin diğer öğrencileri de sürekli dövdüğünü söyledi.

BAŞKA CAMİDE GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan, Yenipazar Müftülüğü, Abdurrahman Bey Camii imamı İ.G.'yi olayın duyulmasının ardından göreven aldı. İ.G., ismi açıklanmayan başka bir camide görevlendirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kur'an Kursu Hocası, Çocukları Ayakkabı Çekeceğiyle Dövdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement