Ayow Platformu; Orhan Camii Meydanı'nda bir araya geldi… - Son Dakika
Güncel

Ayow Platformu; Orhan Camii Meydanı'nda bir araya geldi…

Ayow Platformu; Orhan Camii Meydanı\'nda bir araya geldi…

AYOW Platformu Üyeleri; her Çarşamba akşamı olduğu gibi önceki günde Orhan camii Meydanı bir araya gelerek; Referandum sürecine destek vermeye devam etti.

23.03.2017 13:44  Güncelleme: 13:45

16 Nisan'da gerçekleşecek olan Referandum'a tercihleri olan "Evet"e katkı sağlamak amacıyla Abhaz'ların ve Kafkasyalıların buluşma noktası olarak oluşturulan Ayow Platformu; her Çarşamba akşamı olduğu gibi önceki günde Orhan camii Meydanı bir araya geldi. Erdal Köse (Agumba), Harun Biçen (Vazdan) ve Yavuz Korkmaz (Hoçı) liderliğinde kurulan Ayow Platformu; oluşumun kendileri gibi düşünen ve aynı kaygılarla bu süreçte "evet" diyen bütün etnik gruplardaki herkese kapılarının sonuna kadar açık olduğu bir oluşum olduğunu söyledi.

Agumba Erdal: "Burası dost meclisidir"

Platformun çalışmaları hakkında bilgi veren AYOW Platformu Kurucu Lideri; Agumba Erdal Köse; "Biz 'Hayır'ı, bizim 'Evet'imiz kadar demokratik bir tercih olarak değerlendirip, bu düşüncedeki kardeşlerimize de sonsuz saygı duymaktayız. Bu platformda hiçbir şekilde algıya müdahale veya manipülasyon söz konusu değildir. Burası dost meclisidir. Biz sadece bu referandumda 'Ayow' diyoruz ve bunu sesli düşünüyoruz. Bunu bizi merak eden kamuoyuna bildiririz. Sosyal medya hesapları üzerinden, farklı siyasi görüşlere sahip kişi veyahut oluşumların bu referandumdaki 'Evet/Hayır' tercihlerinin tüm kamuoyunun düşüncesiymiş gibi, bütünün tamamını kapsamaya çalışan söylemlerde bulunmalarını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Ayow hareketi olarak; başlarda bizi de yanlış anlayarak bu eksende tenkit ermelerine neden olan bu tür söylem ve etkinlikleri kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir. Bizim toplumumuz bir bütündür ve bizler de bu bütünün Ayow diyen bir parçasıyız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ayow Platformu; Orhan Camii Meydanı'nda bir araya geldi… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement