'Ayrımcılığa Son Verip Fırsat Eşitliği Yaratmalıyız" - Son Dakika
Güncel

'Ayrımcılığa Son Verip Fırsat Eşitliği Yaratmalıyız"

\'Ayrımcılığa Son Verip Fırsat Eşitliği Yaratmalıyız"

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, farklı kültürleri bir arada daha iyi bir dünyayı kurmak, ırkçılık ve ayrımcılığa karşı mücadele etmek için İşçi Partisi çatısında birleşmeye çağırdı.

21.09.2016 15:46

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, farklı kültürleri bir arada daha iyi bir dünyayı kurmak, ırkçılık ve ayrımcılığa karşı mücadele etmek için İşçi Partisi çatısında birleşmeye çağırdı.

Corbyn, göçmenlerin ülke ekonomi ve kültürüne katkısının önemli olduğunu vurgulayarak partinin liderlik yarışı sonrasında parti olarak yeni alternatif politikalar üretmeye yoğunlaşacaklarını söyledi.

Jeremy Corbyn, partisindeki liderlik yarışının son dönemecinde toplumla buluştu. Toplantıya Edmonton bölgesi İşçi Partisi milletvekili Kate Osamu ile partili belediye meclis üyeleri katıldı. Britanya Kürt Halk Meclisi öncülüğünde organize edilen toplantıda, toplum üyeleri ve farklı kültürlerden bölge sakinleri de izleyici olarak yer aldı.

Corbyn konuşmasında, göçmenlerin ülke ekonomi ve kültürüne katkısına tanık olduğunu ifade ederek, kültürel ayrımcılığa son vererek fırsat eşitliği yaratılması gerektiğini vurguladı.

Göçmen işçilerin çok kötü şartlarda çalıştırılarak sömürüldüklerini söyleyen İşçi Partisi lideri, " İşçi ve işveren arasında sabit maaş ve sabit çalışma saati anlaşmasını ortadan kaldıran "sıfır saat sözleşmesi büyük bir sömürüye çanak tutuyor. Biz gelecek kuşakları daha iyi bir yaşam koşulu sağlamak zorundayız" diye konuştu.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı ile ilgili görüşlerini bildiren Corybn şöyle konuştu: "Brexit kararına saygı duymaktan başka seçeneğimiz yok. AB ile daha özgürlükçü daha gelişkin sosyal hakları içeren şeffaf anlaşmalar yapmalıyız. Brexit ile artan ırkçılığa en iyi yanıt bütün farklı kültürlerin bir araya gelerek 'Hepimiz insanız' diyerek ayrımcılığa karşı bir duruş sergilemesidir. 1977'de Hackney'deki faşist BNP gösterisini görmemezlikten gelmemizi önerenlere, tam tersine tolerans gösterilmemesi gerektiğini savunmuştum. O dönemde 5 bin protestocuyla BNP'nin cesaretini kırmayı başarmıştık. Aynı birlikteliği günümüzde de sürdürmeliyiz. Aşırı sağa hep birlikte "Hayır" diyebilmeliyiz. - Yağcı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Ayrımcılığa Son Verip Fırsat Eşitliği Yaratmalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement