Aydın'ın Kadın Efesi Ayşe Nine, Hayvanlar İçin Köyüne Su İstiyor - Son Dakika
Güncel

Aydın'ın Kadın Efesi Ayşe Nine, Hayvanlar İçin Köyüne Su İstiyor

Aydın\'ın Kadın Efesi Ayşe Nine, Hayvanlar İçin Köyüne Su İstiyor

Aydın'ın Efeler ilçesi Anbarcık köyünde yaşayan Ayşe Efe, köyde yaşanan su sıkıntısı için yetkililerden yardım istedi.

07.08.2017 08:37  Güncelleme: 16:46

Aydın'ın renkli simalarından olan ve Efeler ilçesi Anbarcık köyünde yaşayan Ayşe Efe, kentlere göç nedeniyle köylerde sadece yaşlıların kaldığını belirtti. Köyde su sıkıntısı yaşandığını aktaran kadın efe Ayşe Tülü, yetkililerden bu konuda yardım istedi.

"KÖY YAŞAMININ ŞEHİRDEN FARKI KALMADI"

Aydın ilinin büyükşehir kapsamına alınmasıyla, köylerin mahallelere dönüştüğünü ifade eden kadın efe Ayşe Tülü, köylerde herşeyin paraya döndüğünü, şehir yaşantısından farkı kalmadığını ve ücra mahallelere hizmetlerin yeterince yapılmadığını savundu.

Aydın'ın Kadın Efesi Ayşe Nine, Hayvanlar İçin Köyüne Su İstiyor

"KÖYDE ÇİFTÇİLİK YAPAN GENÇ YOK"

Köyde yetkilerin tamamen muhtarlıklardan alınarak belediyelere geçtiğini belirten Tülü, "Köyde her şey paraya döndü. Çarşıda ne ise köylerde de aynı şeyler geçerli. Köylü insanlar çiftçilikle uğraşıyor. Ağaçlar, sebzeler ve hayvanlar suya bakar. İnsan bir bardak su içip kanarken hayvanlar bir bakraçtan fazla su içiyor. Keza sebze ve meyvelerde de su tüketimi hat safhada ve tüm bunlar para yazarken gençler köyü bırakıp şehirlerde iş aramaya gidiyor. Malesef çiftçilik yapan fazla genç kalmadı. İş bulan şehirde kalıyor. Gün geçtikçe köylerde genç nüfus çok azaldı. Köyde sadece yaşlılar kaldı." diye konuştu.

DERE SUYUNUN KÖY MEYDANINA AKMASINI İSTEDİ

Kadın Efe Ayşe Tülü, köylerinin kuzeyinde yer alan Paşa Yaylası'nın dere suyunun Anbarcık, Konuklu, Danışment ve Kalfaköyün meydanındaki çeşmelere hayvanlar için akmasını istediğini ve yetkililerden bu konuda yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aydın'ın Kadın Efesi Ayşe Nine, Hayvanlar İçin Köyüne Su İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement