Başarılı Yapımcı Birol Güven "Aramızda Kalsın"da - Son Dakika
Güncel

Başarılı Yapımcı Birol Güven "Aramızda Kalsın"da

Başarılı Yapımcı Birol Güven "Aramızda Kalsın"da

Başarılı yapımcı Birol Güven, yeni projesi "Mandıra Filozofu" filmini ilk kez Salih Keçeci ve Pelin Çini'nin sunduğu Aramızda Kalsın programında anlattı.

13.03.2014 11:14

"MANDIRA FİLOZOFU EN YENİ OYUNCAĞIMIZ!"

Çekimlerin Muğla iline bağlı Çökertme köyünde gerçekleştiğini söyleyen yapımcı Birol Güven, filmin izleyiciye başka bir hayat önerdiğini söyledi. Ayrıca filmin yaşamdaki hırslardan arınılması gerektiği mesajını verdiğini söyledi. İzleyenlerin hayata bakış açılarını değiştirecek, eğlenceli bir film olduğunu ve 4 Nisan'da sinemalarda gösterileceğini söyledi. Yapımcı, filmin süresinin 105 dakika olduğunu, ekibin büyük titizlikle üzerinde çalıştığını paylaştı. Birol Güven, filmi yapan ekibin, kendisinin de dahil olduğu dizi projelerinde çalıştığı ekiple aynı olduğunu söyledi.

"YAVUZ TURGUL VE GANİ MÜJDE İLE TANIŞMAM ÇOK ANİ OLDU!"

Başarılı yapımcı 1989 – 1997 yılları arasında turist rehberliği yaptığını, rehberlik yaptığı dönemde çok fazla kitap okuduğunu söyledi. Gani Müjde ile tanışmasını anlatan Güven, radyocu olmak için başvurduğu firmada yapımcının, ilk bir dakika içinde Birol Güven'i alıp Yavuz Turgul ile tanıştırdığını, Yavuz Turgul'un yoğunluğu nedeniyle fazla konuşamadıklarını ve yapımcının daha sonra kendisini Gani Müjde ile tanıştırmasıyla her şeyin çok ani geliştiğini söyledi.

"BÜYÜK İŞLER YAPIYORUZ, ÖDEMELERİ YAPIYORUZ!"

Ay Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği Kurt Seyit ve Şura dizisinin yüksek bütçesinden dolayı diğer dizilere ödeme yapılmadığı, Mart sonu ödeme yapacakları haberi hakkında ne düşündüğü sorusu üzerine Birol Güven, nakit sıkıntısından ötürü bu tarz aksaklıkların olabileceğini söyledi. Eksik bir bilgi olabileceğinin altını çizen Birol Güven, Ay Yapım'ın dizi sektöründe güçlü bir firma olduğunu ve gözüyle görse bile inanmayacağı bir haber olduğunu belirtti. Yapımcılığını üstlendiği dizilerin ödemeleri için, "Büyük işler yapıyoruz, her hafta ödemeleri yapıyoruz ve inşallah da böyle devam edeceğiz" dedi.

"DÜNYANIN EN RİSKLİ SEKTÖRÜ DİZİ SEKTÖRÜDÜR!"

"Oyuncu rating değerlerini etkiliyor mu?" sorusu üzerine Birol Güven, Türkiye'de hiçbir oyuncu isminin rating rakamı olmadığını söyledi ve "Aynı oyuncunun yer aldığı bir proje çok yüksek ratinglerle izlenebilirken, bir diğer proje ise yayından kaldırılabilir" dedi. Dünyanın en riskli söktörünün dizi sektörü olduğunu, rating ölçümünün sürekli yapıldığını söyledi. Oyunculuk konusunda yeteneği ve eğitimi olmadığını söylen Birol Güven, "Herkes oyuncu olabilir ama oyuncu olmak için birden fazla rol yapmak gerekir" dedi. Oyuncu seçiminde asıl kaynağın tiyatro sahnesi olduğunu söyleyen yapımcı, diğer yandan diziler, ajanslar ve yeni mezun oyunculardan yayarlandıklarını söyledi. "Neden oyunculuk yapmıyorsunuz?" sorusu üzerine Güven, oyunculuk yeteneği ve eğitimi olmadığını paylaştı.

"SEKTÖRDE NEFRET EDECEK KADAR ÖNEMSEDİĞİM KİMSE YOK!"

Salih Keçeci'nin "Asla çalışmam dediğiniz bir oyuncu var mıdır?" sorusu üzerine Birol Güven, "Asla çalışmam dediğim, kara listem hiç olmadı. Sektörde nefret edecek kadar önemsediğim kimse yok" dedi. Yapılan işlerin ekip işi olduğunu ve kendisinden akıllı insanlarla çalıştığını belirten yapımcı, eskisi gibi çok fazla yazmadığını, sadece editörlük yaptığını söyledi.

"DİZİLERDE, İYİLİK VE GÜZELLİK RATİNG İÇİN DEZAVANTAJDIR!"

Dizilerde, iyilik ve güzelliğin rating için dezavantaj olduğunu söyleyen Birol Güven, sosyal medyanın televizyondan çok beslendiğini söyledi.

"DİZİSİ DEVAM EDEN OYUNCUYA ROL TEKLİF EDİLMEZ!"

Oyuncularla ne tarz bir sözleşme yapmayı tercih ettiği sorusu üzerine Birol Güven, oyuncularıyla anlaşmaları sözlü olarak yaptığını söyledi. Hem dizisi devam eden oyuncuya, hem de kamera arkasında bulunan ekibe iş teklif etmediğini ve bunu doğru bulmadığını söyledi. Başarılı yapımcı, "Bizim işimizde patron senaryodur, kiminle isterse onunla çalışır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başarılı Yapımcı Birol Güven 'Aramızda Kalsın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement