Balıkesir'e Suriyeli Gelin - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'e Suriyeli Gelin

Balıkesir\'e Suriyeli Gelin

Suriye’de yaşanan olaylardan kaçan Suriyeli Rajaa Alloufi, tanıştığı Bilal Kılıç ile Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde dünyaevine girdi.

11.03.2015 10:00

Suriye'de yaşanan olaylardan kaçan Suriyeli Rajaa Alloufi, tanıştığı Bilal Kılıç ile Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde dünyaevine girdi.

Suriye'den Türkiye'ye sığınan Rajaa Alloufi isimli kadın Bilal Kılıç ile Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde tanıştı. Geçtiğimiz gün Dursunbey Belediyesi'nde kıyılan nikah ile evlenen çift uzun zamandan bu yana resmi işlemler ile uğraştıklarını belirttiler. Suriye'nin Halep kentinden Hatay'a kaçan ve burada sığınmacı olarak kalan Rajaa Alloufi aradığı huzuru Türkiye'de bulduğunu söyledi. Tavşanlı'da tanıştığı müstakbel eşi Bilal Kılıç ile bir ömür mutlu ve huzurlu biçimde yaşamayı hayal eden Alloufi, Suriye'deki iç savaş sebebi ile de büyük üzüntü içinde olduğunu birçok yakınını bu savaşta kaybettiğini söyledi.

Dursunbey Belediyesi Evlendirme Dairesi memuru İsmail Koç tarafından kıyılan resmi nikahın ardından dünya evine giren çift, mutluluğunu belediye çalışanları ile paylaştı. Çalışanlara pasta ikramında bulunan çifte Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan tarafından Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim edildi. Türk bayrağını eline alarak poz veren Rajaa Alloufi, Tüm Suriyeliler adında Türkiye Hükümeti ve sığınmacılara kucak açan Türk halkına teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'e Suriyeli Gelin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement