Balyoz Davası'ndaki Tahliyeler - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davası'ndaki Tahliyeler

Balyoz Davası\'ndaki Tahliyeler

Tahliye olan emekli ve muvazzaf askerler, "Askeri Casusluk" davası sanıklarına destek olmak için Anayasa Mahkemesi karşısında toplandı.

26.06.2014 15:15

Balyoz Davası'nda tahliye olan emekli ve muvazzaf askerler, "Askeri Casusluk" davası sanıklarına destek olmak için Anayasa Mahkemesi karşısında toplandı.

Sabah saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret eden Balyoz Davası'nda tahliye olan askerler ile yakınları, öğle saatlerinde Karşıyaka Mezarlığına gelerek emekli Deniz Kurmay Albay Özenalp ve Yarbay Tatar'ın mezarı başında dua okuyup, çiçek bıraktı.

Daha sonra, "Askeri Casusluk" davası sanıklarının Anayasa Mahkemesine yaptıkları bireysel başvuruların en kısa sürede sonuçlandırılması için Anayasa Mahkemesi karşısında toplanan komutanlara, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) yönetimi ve emekli Albay Dursun Çiçek de destek verdi.

Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, Balyoz Davası'nda tahliye olan askerler adına yaptığı açıklamada, kendilerine yapılan kumpasın emperyalist ülkelerin çıkarlarına hizmet ettiğini belirterek, "Aslında bu kumpas Türk Silahlı Kuvvetlerine değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne kurulmuş ve Türkiye'nin geleceği açısından nesiller boyu hissedilecek telafisi çok zor kayıplara yol açmıştır" dedi.

Tahliye kararının verilmesinin adaletin yerine geldiğini göstermeyeceğini ifade eden Erenoğlu, adaletin, kumpası kuran, kurduran ve yaşananlara seyirci kalanların bağımsız mahkemelerde yargılanmasıyla ancak mümkün olacağını söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balyoz Davası'ndaki Tahliyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement