Başarılı Öğrenciler, ABD'ye Gitti - Son Dakika
Güncel

Başarılı Öğrenciler, ABD'ye Gitti

Başarılı Öğrenciler, ABD\'ye Gitti

THY, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Horizon Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı'nın desteğiyle 15 öğrenci ABD'ye gitti.

22.07.2012 12:47  Güncelleme: 13:02

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Horizon Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı'nın ortaklaşa düzenlendiği "THY ile Eğitime yolculuk" projesi kapsamında 15 fen lisesi öğrencisi, İnternational Tennessee Tech Üniversitesi'nde dil eğitimi görmek üzere ABD'ye gitti.

THY'ye ait bir uçakla Şikago'ya giden öğrenciler Atatürk Havalimanı'nda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Horizon Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gültekin ve aileleri tarafından uğurlandı. İstanbul İl Milli Eğitimi Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul'da başarılı olan öğrencileri geçen sene de yurt dışına dil eğitime gönderdiklerini belirterek, "Geçen yıl 39 ilçenin okul birincisini yurt dışına göndermiştik. Bu sene de farklı bir çalışma olarak öğrencilerimizi ABD'ye dil eğitimi için gönderiyoruz. Şu an burada bulunan öğrencilerimiz de İstanbul'daki fen liselerinde başarılı olan çocuklarımız. 8 hafta boyunca ABD'de üniversitede dil eğitimi alacaklar" dedi.

DİL EĞİTİMİ ÖNEMLİ

Yabancı dil eğitimin önemli olduğunu belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız konuşmasına şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi LYS ve LGS sınav sonuçları açıklandı çocuklarımız bu haftadan itibaren tercihlerini yapacaklar. İster bir yabancı dil tercihi yapsın, ister herhangi bir bölümde okusunlar değil bir yabancı dilin ikinci yabancı dilin arandığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu çocuklarımız bu süre içerisinde hem yabancı dillerini geliştirmiş oluyorlar hem de yurt dışında bir tecrübe edinmiş oluyorlar. Geçen sene yurt dışından dönen arkadaşlarımızdan şunu gördük çocuklar hakikaten ufukları açılıyor ve vizyonları gelişiyor. Buradaki eğitim süreçlerine pozitif bir katkı sağlıyor. İstanbul il milli eğitim müdürlüğü olarak bu çalışmayı önemsiyoruz. Çocuklarımıza 'Beni de götürün' diyorum ama onlar 'Müdürüm İstanbul'un işi çok. Siz burada kalın' diyorlar. Ben çocuklarımızdan bu günden itibaren günlük tutmalarını istiyorum. Yaşacakları her anıyı kayda almalarını ve yıllar sonra bunun ne kadar kıymetli ve değerli bir şey olacaklarını fark edeceklerdir."

Horizon Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık şirketi adına açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gültekin, öğrencileri dil eğitimine göndermenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. İlk kez yurt dışına çıkacakları söyleyen Şile Dr. Vasif Topçu Fen Lisesi öğrencileri'nden Gözde Kalın ve Gökçen Öztürk, ABD'yi çok merak ettiklerini ve dil eğitimi için sabırsızlandıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement