Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Kabulü - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Kabulü

Başbakan Yardımcısı Arınç\'ın Kabulü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, merkezi Diyarbakır'da bulunan Mezopotamya Eğitim, Bilim, Sanat, Sağlık ve Kültür Vakfı kurucuları ve geçiş yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

03.04.2013 13:52

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, merkezi Diyarbakır'da bulunan Mezopotamya Eğitim, Bilim, Sanat, Sağlık ve Kültür Vakfı kurucuları ve geçiş yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'daki kabulde, eğitim başta olmak üzere bölgede bazı çalışmalar yapacak vakfın kurucuları arasında kamuoyunun tanıdığı değerli isimlerin bulunduğunu belirtti.

Vakıfla ve vakfın faaliyetleriyle ilgili görüşeceklerini belirten Arınç, ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyledi. Arınç, "Arkadaşlarımızın yapacağı çalışmalara katkı verebilirsek bundan da mutluluk duyacağız" dedi.

Heyet Başkanı Selim Ölçer de vakfın mümkün olduğunca toplumun en geniş kesimlerini kapsayan bir kurucular heyetinden oluştuğunu söyledi.

Bu heyetin bölgede çok dilli, başta üniversite olmak üzere muhtelif seviyelerde eğitim kurumları oluşturmak üzere bir çaba içerisinde olacağını ifade eden Ölçer, bu kapsamda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti. Ölçer,

"Yasalar çerçevesinde bunun sürece uygun paralel bir biçimde gitmesi için emek sarf ediyoruz" dedi.

Bu arada, heyette yer alan ve Akil İnsanlar toplantısına katılacak isimlerden biri olup olmadığı sorulan Sedat Yurttaş, kendisinin bu isimler arasında olmadığını ancak önemli gördüğü bu çalışmayı desteklediğini söyledi.

Arınç ise Sedat Yurttaş'ın geçmişte parlamentoda milletvekilliği yaptığını anımsatarak, "O talihsiz günleri hepimiz hatırlıyoruz. 1994'te DEP Milletvekiliydi kendisi ama o günden bu yana da barışçı çalışmalarıyla Diyarbakır'da yakından takip ettiğimiz bir arkadaşımız. Akil insanlar sadece o 60-62 kişiden ibaret değil. Belli bir çalışmayla belli bir taleple oluşturuldu. İçinde olması, dışında olması da çok fark etmeyecek sayın Yurttaş'ın" diye konuştu. Yurttaş'ın "Yurttaş olmak yetiyor" diye araya girmesi üzerine Arınç da

"Yurttaş olmak yetiyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement