Başkan İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Başkan İncelemelerde Bulundu

Başkan İncelemelerde Bulundu

Karaosmanoğlu, Miralay Mümtaz Caddesi'nde yaptığı incelemenin ardından bölge sakinleri ve esnafla bir araya geldi.

14.09.2012 13:49

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Umuttepe Kampüsü ve Tıp Fakültesi Hastanesi'ne önemli bir ulaşım arteri olacak Miralay Mümtaz Caddesi'nin 2. Etap 2. Kısmında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan, yol boyunca incelemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, bölge halkı ve esnafla da sohbet etti.

BAŞKAN DETAYLI BİLGİ ALDI

Büyükşehir Belediyesi'nin ''ulaştıran ulaşım'' hedefinde önemli yer alan, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü ve Tıp Fakültesi Hastanesi'ne güvenli ve hızlı ulaşımı sağlayacak Miralay Mümtaz Caddesi'ndeki çalışmalar devam ediyor. Projeyi yerinde inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, çalışmalarla ilgili Genel Koordinatör Adnan Bilgiç, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Altay, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan ile yetkililerden detaylı bilgi aldı.

YOL BOYUNCA İNCELEME YAPTI

Yol boyunca denetlemeler yapan ve gerekli talimatları veren Başkan Karaosmanoğlu'na, her gün binlerce aracın seyir ettiği KOÜ Umuttepe Kampüsü için önemli bir alternatif oluşturacak yolda çalışmaların hızla devam ettiği bilgisi verildi. Başkan Karaosmanoğlu'na projeyle şehir merkezi ve Umuttepe arasındaki trafiğin önemli ölçüde azalacağı, yol konforunun çok daha iyi seviyelere yükseleceği ifade edildi.

MODERN BİR BULVAR OLACAK

Halen 2. Etap 2. Kısım çalışmaları devam eden yol tamamlandığında; dar ve iki şeritli olan mevcut yol, iki çıkış ve bir iniş olmak üzere üç şeritli yol standardına kavuşacak. D-100 Seka Tüneli'nin üzerinde bulunan hemzemin kavşaktan başlayan proje, Güney–Kuzey doğrultusunda devam ederek Gültepe mevkii otoban viyadüğü altına kadar devam edecek. Kentin Güney-Kuzey ulaşımı açısından en önemli güzergâhlarından biri olan Miralay Mümtaz Caddesi'ni modern bir bulvar haline dönüştürmek için başlatılan çalışmalarda sona yaklaşılıyor.

YATIRIMDA EN BÜYÜK PAY ULAŞIMIN

Cadde boyunca yaptığı incelemelerin ardından bölge sakinleri ve esnafla bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, hem vatandaşların sorularını yanıtladı hem de projeyle ilgili bilgi aktardı. Mevcut yapısıyla, gerek araç gerekse yaya ulaşımı açısından tehlike arz eden yolun genişletilmesiyle, özellikle KOÜ Umuttepe Kampüsü ve Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ulaşımın büyük ölçüde kolaylaşacağını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir'in yatırımları içinde en büyük payı ulaşıma ayırdığını hatırlattı.

DEĞİŞİMİ HALKIMIZLA BAŞARDIK

Çalışmaya büyük önem veren ve yakından takip eden Başkan Karaosmanoğlu, ''Vatandaşımızdan aldığımız destek ve ilhamla, yepyeni bir Kocaeli inşa ederken, ulaşıma ayrı bir önem veriyoruz. Hizmet rekorlarının kırıldığı, dev projelere imza atılan Kocaeli'nde yaşanan bu değişimi halkımızla birlikte başardık. Hayata geçirdiğimiz projeler; Kocaeli'nde büyük değişimler yaşattı, büyük sorunların üstesinden geldi. Yaptığımız yollar, köprülü kavşaklar, tüneller halkımızın hayatını kolaylaştırdı. Ulaşımda alternatifleri çoğaltarak, yeni imkanların kapılarını açıyoruz. İyi ulaşım demek; zenginlik, refah ve mutluluk demektir'' ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement