BDP'li 2 Belediye Başkanı Görevden Alındı - Son Dakika
Güncel

BDP'li 2 Belediye Başkanı Görevden Alındı

BDP\'li 2 Belediye Başkanı Görevden Alındı

BDP'li Belediye Başkanları, 10'ar aylık hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

14.04.2011 18:50

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi ile Bitlis'in Hizan İlçesi Kolludere Beldesi'nin BDP'li Belediye Başkanları, 10'ar aylık hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

Yüksekova İlçesi BDP'li Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ile Hizan İlçesi'nin BDP'li Belediye Başkanı Lezgin Bingöl'ün 16 Mayıs 2004'te İstanbul'da düzenlenen Gençlik Şöleni'nde 'Terör örgütü propagandası' yaptığı gerekçesiyle İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında dava açıldı. Dava, 2007'de sonuçlandı. Sanıklar 10'ar ay hapis cezalarına çarptırıldı. Cezaları Yargıtay'ın geçen Mayıs ayında onaması üzerine Yetişkin 5 Aralık 2010'da, Bingöl ise 20 Ekim 2010'da tutuklanarak Bitlis E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Danıştay 8'inci Dairesi de Bitlis E Tipi Cezaevi'nde hükümlü bulunan Yetişkin ve Bingöl'ün belediye başkanlığı görevlerini yürütme yeterliliğini yitirdiğine hükmetti. Bu karar doğrultusunda da İçişleri Bakanlığı BDP'li başkanları görevden aldı. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li 2 Belediye Başkanı Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement