Belediyeden Muhtarlara Çifte Jest - Son Dakika
Güncel

Belediyeden Muhtarlara Çifte Jest

Belediyeden Muhtarlara Çifte Jest

Manisa Belediyesi tarafından, 57 mahalle muhtarına toplu ulaşım araçlarında kullanılmak üzere ücretsiz kentkart dağıtıldı.

19.09.2012 09:35

Ayrıca Manisaspor Başkanı Emre Hasgör de, Manisaspor'a destek vermek amacı ile mahalle muhtarlarına kombine bilet takdim etti. Düzenlenen törende muhtarlara kartlarını teslim eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Muhtarlarımızın hizmetleri artık daha kolay yapabilmelerine fayda sağlamamızın yanı sıra Manisaspor'umuza da destek vereceklerini ümit ediyoruz" dedi.

Manisa Belediyesi Toplu Ulaşımda Dönüşüm Projesi kapsamında bir ilke daha imza atarak, kent merkezdeki 57 mahalle muhtarına toplu ulaşım araçlarına ücretsiz biniş kartı hediye etti. Kentkart dağıtım töreninde Manisaspor Kulüp Başkanı Emre Hasgör de, muhtarlara ücretsiz Manisaspor kombine bileti verdi. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen teslim törenine Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Hasan Eryılmaz, Sedat Cesurol, Funda Solak, Cem Çöllü, Tamer Çipiloğlu Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Toplu Ulaşım Kooperatifi Başkanı Yusuf Enli, Kentkart Yetkilisi Ercan Karakan ile daire müdürleri ve 57 mahallenin muhtarı katıldı.

Manisa'ya hizmet eden mahalle muhtarlarının hizmetlerini daha kolay yapabilmeleri açısından toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmalarını uygun gördüklerini ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Manisa halkı adına kente hizmet veren değerli muhtarlarımızın toplu ulaşım araçlarından faydalanmaları konusunda Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız Sayın Yusuf Enli ve Kentkart yetkilileri ile görüştük. Kendilerinin hizmetlerini kafaları dinç yapabilmelerini dileyerek, toplu ulaşım araçlarından ücretsiz olarak faydalanmaları noktasında karar aldık. Muhtarlarımızın hizmetlerini ceplerinden ücret çıkmadan yapabilmeleri adına bir jest yapmak istedik. Buna ek olarak Manisaspor Başkanımız Sayın Emre Hasgör bizzat benimle görüştü ve kendilerinin de muhtarlarımıza bir jest yapmak istediklerini iletti. Sezon içerisinde kullanılmak üzere muhtarlarımıza kombine bilet verilmesini uygun gördük. Sayın başkanımız biletleri kapalı tribünden hazırlatmışlar. Ben kendisine şahsım ve yönetimim adına bu jestlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hem kent kartların hem de kombine biletlerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Ergün En Büyük Destekçimiz

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli de Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün, Toplu Ulaşımda Dönüşüm Projesi'nde kendilerine sahip çıkarak büyük destek verdiğini dile getirdi. Dönüşüm sürecinde herkesin birlik ve bütünlük içerisinde elinden geleni yaptığını ifade eden Enli, "Değerli Başkanımız Ulaşımda Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirirken dik durarak, kollayarak bizlere destek verdi. Sonuçta biz ulaşımda Türkiye'ye örnek olduk.

Artık güzide şehrimizi örnek alıyorlar. Bu da hem başkan olarak hem de sizlerin içerisinden biri olarak bizleri mutlu ediyor. Elbette hala eksikliklerimiz vardır. Fakat neticede şuan 12-13 tanesi hafta sonuna kentimize gelmek üzere 145 araçla vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Eksiklikler noktasında muhtarlarımızın ve Manisa halkının birazcık daha sabırlı olmasını diliyoruz. Geçiş döneminde ufak tefek sıkıntılar çektik fakat Başkanımızın öncülüğünde şuan internet aracılığıyla kent kart alımını hayata geçirdik. İnternet konusunda da inşallah yüzümüz ak çıkacağız. Broşürlerle internetten işlem yapmayı anlatacağız. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm daire müdürlerine sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olması diliyorum" dedi. Kent Kart yetkilisi de proje içerisinde kendilerine yer verdikleri için başta Belediye Başkanı olmak üzere katkı sunanlara teşekkür ederek, bu uygulamanın muhtarlara katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Muhtarlara Manisaspor Elçisi Olun Çağrısı

Manisaspor Başkanı Emre Hasgör de muhtarların birer Manisaspor elçisi olarak maçlara taraftar çekmelerini isteyerek, 'Muhtarlarımızın birer gönül elçisi gibi Manisaspor için çalışmalarını ümit ediyorum. Lütfen bizim için de mahallelerde biraz çalışsınlar. 2 maç oynadık. Bine yakın seyircimiz var. Kısacası maçlara katılım az. Muhtarlarımız vesilesiyle vatandaşları maçları izlemeye davet ediyorum. Böylesi bir törende bizlere de yer verdiği için de Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Projeler Ardı Ardına Hayata Geçiyor

Kent Kart ve kombine bilet teslim töreninde Manisa Belediyesi'nin başlayacak olan ve tamamlanmak üzere olan projeleri hakkında muhtarlara bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öncelikle yılbaşından bu yana mahallelerde 26 milyon 646 bin TL'lik yatırım yapıldığını söyledi. Başkan Ergün projeler hakkında şunları söyledi, "Bilindiği üzere Adnan Menderes Spor Tesisleri inşaatı devam etmektedir. Tesis yüzde 90 oranında tamamlandı. Amatör sporcularımızın ve takımlarımızın alt yapılarının faydalanabileceği güzel bir tesisi Manisa'ya kazandıracağız. Ekim sonu Kasım ayı başında umarım tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz" dedi. Laleli Mahallesi'nde Mayıs ayında temelini atılan, şu anda inşaatı devam eden Laleli Gençlik Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, "Çalışmaları yüzde 70 oranında tamamlanan Gençlik Merkezi'ni Kasım ayı sonu itibariyle Manisalılara hazır hale getireceğiz.

İlgili müdürlüğümüz binanın iç donanımları ile ilgili tüm hazırlıkların bitme noktasına geldiğini bildirdi. İçi ve dışı güzel bir binayı Aralık ayı içerisinde hizmete sunarak, gençliğe yakışır bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu arada ulaşımı ilgilendiren bir konu olan 165 aracın kullanacağı Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin inşaatını başlatmış bulunmaktayız. Birisi Orta Ölçekli Sanayi Sitesi'nin yan tarafında diğeri de Belediye Fuar Merkezi yanında şuanda bulunan merkezlerin yüzde 50'si tamamlanmıştır. Aralık ayı ortasına kadar inşaatları tamamlamış olacağız. Manisa'nın en büyük yatırımlarından biri olarak görülen oto terminal projesi inşaatının da startını verdik. Yer altında jet groud sistemi ile yapılan inşaat çalışmasında 2 bin 790 adet jet groudundan 2 bin 300 tanesi de bina dışındaki alanlarda tüm hızıyla devam ediyor. Allah nasip ederse önümüzdeki yaz Manisa'yı yeni oto terminaline kavuşturacağız" dedi.

KESS Kavşağı'nda İhale Prosedürü Tamamlandı

Manisa'nın kanayan yarası olan KESS Kavşağı ile ilgili olarak da iki ay önce ihale sürecini tamamladıklarını hatırlatan Başkan Ergün, "İhaleye katılan firmalardan biri KİK'e itirazda bulunmuştu. KİK yaptığı çalışmalar neticesinde Manisa Belediyesi'nin yapmış olduğu ihaleyi inceleyerek 'ihalenin şartları doğrudur' şeklinde karar aldı. Yani konu ile ilgili belediyenin lehine karar çıktı. Şuanda da ilgili müdürlüğümüz ihaleyi kazanan firma ile prosedürleri tamamlama noktasında. Bir ay içerisinde KESS Kavşağı'nın inşaatı bir aksilik olmadığı sürece başlayacaktır. İşin süresi 240 gündür. Yaklaşık 8 aya tekabül eden bir çalışma olacak. Bahar aylarında inşallah yeni kavşağı Manisa'ya kazandırmış oluruz" dedi.

Otoparklarda İşlemler Sürüyor

Geçtiğimiz yıl 45 mahallede tamamlanan çalışmaların sonrasında, bu yıl 12 mahallenin alt yapı ve üst yapı sorunlarının çözüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kumludere Caddesi'nde özel bir çalışma yürütüleceğini söyledi. Başkan Ergün şöyle konuştu, "Mevcut projelerimizden bir tanesi şuanda ihalesini başlattığımız Kumludere Caddesi Projesidir. Manisa'da 45 mahalleyi tamamlamıştık. Bu sene de 12 mahalledeki çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Kış aylarına girmeden tüm çalışmalar bitmiş olacak. Manisa'nın içerisinde zincir olarak gördüğümüz ve özellikle çalışma başlatmadığımız Kırmızı Köprü'den otogara kadar olan Kumludere Caddesi'nde özel bir çalışmanın startını vereceğiz.

Mekanik sistemli katlı otopark noktasında geldiğimiz noktayı da paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz üzere 3 sene öncesi startını verdiğimiz ama prosedür gereği bakanlık görüşmelerini sürdürdüğümüz otopark konusunda tapu devri noktasındayız. Subay Lojmanları'nın olduğu yerle ilgili otopark çalışması konusunda TOKİ'den tapu devri alma noktasına geldik. Batı Kışla içerisinde yapmayı düşündüğümüz ve protokol gereği karargah binaları var. Bununla ilgili bütün projelerin tamamı bitirildi. İzmir'deki Ege Ordu Komutanlığı İnşaat Dairesi Başkanlığı'ndan onayı gelecek. Bu iki şartın yerine gelmesiyle yeri teslim alma noktasına geleceğiz. İki üç hafta da işlemleri tamamlayarak, otopark yapımı çalışması ihalesini yılbaşına kadar bitirme hedefindeyiz. Ayrıca bir diğer otopark yapılacak nokta olan Hatuniye Camii ve hükümet arasına kalan alanda 2 aydır kazı çalışması yapılıyor. Çok şükür topraktan tarihi eser anlamında bir şey çıkmadı. Son iki noktanın kazımı tamamlanacak. İnşallah bir şey çıkmazsa Anıtlar Kurulu'na avam projelerimizi sunma noktasında olacağız" diye konuştu.

Katı Atık Tesisleri'nde Tahsis Sürecine Girdik

Uzunburun Köyü Sarıçam mevkiine yapılacak Modern Katı Atık Bertaraf Tesisi, Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisi hakkında da bilgiler veren Başkan Ergün, şunları söyledi: "Bildiğiniz üzere mevcut Atık Su Arıtma Tesisi üçte bir oranında çalışmaktadır. Yeni Atık Su Arıtma Projesi için de İller Bankası'nda son incelemeler yapılıyor. Kısa sürede inşallah ihaleye çıkacağız. Manisa'nın yıllardır kanayan yarasını çözeceğiz. Çalışmaların bizzat Manisa Belediyesi'nce yapılacak olmasının da bilinmesini istiyorum. Ayrıca Modern Katı Atık Bertaraf Tesisi konusunda özellikle Turgut Özel Mahallesi'ni rahatlatacak çalışma içerisindeyiz. Biliyorsunuz Uzunburun mevkiinde tespit ettiğimiz yerle ilgili Orman Dairesi ve Milli Emlak Dairesi'nin bize yer tahsisi ile ilgi prosedürleri bitirildi. Şuanda dosyalar ilgili bakanlıkça Başbakanlık Tahsis Dairesindedir.

60 günlük süre içerisinde bu yerlerin tahsisini bekleme noktasındayız. Onay çıktığı anda bertaraf tesisi ve ayrıştırma tesisinin ihale sürecinin başlayacağının bilinmesini istiyoruz. Son olarak hatırlatmak isterim Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi'ni tamamlayarak, hem Manisa'nın hem de İzmir'in kullanımına açtık. Kısa sürede tesisin resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Bu yaz sıkıntısını çeken Uncubozköy ve 75. Yıl Mahallesi'nde taş kaplamalarını da tamamlayarak, eksik mahallelerimizin de sıkıntılarını da inşallah aşacağız."

Sözlerimizi Yerine Getiriyoruz

Manisa Belediyesi'nin projeleri tek tek hayata geçirdiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Tüm Manisa biliyor ki tuttuğumuz sözleri yerine getiriyor, getirmeye de devam ediyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi her mahalleye ayrım gözetmeden eşit hizmet götürüyoruz. Yaptığımız icraatlarla hizmetleri eksiksiz yerine getirdiğimiz ve sözlerimizi yerine getirdiğimiz kanaatindeyiz. Zaten çalışmalarımızı tüm Manisalılar görüyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediyeden Muhtarlara Çifte Jest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement