Beyoğlu'ndaki "Omuz Atma Cinayeti" Davası - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu'ndaki "Omuz Atma Cinayeti" Davası

Beyoğlu\'ndaki "Omuz Atma Cinayeti" Davası

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde "omuz atma" tartışması yüzünden yaşanan kavgada Ayhan Kaya'yı kemer ve yumrukla dövüp, bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanığın "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

02.11.2016 13:45

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde "omuz atma" tartışması yüzünden yaşanan kavgada Ayhan Kaya'yı kemer ve yumrukla dövüp, bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanığın "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesindeki dördüncü duruşmaya, tutuklu sanıklar Hasan Düman, Cihan Arslan ve Ferdi İnci katıldı. Maktul Ayhan Kaya'nın ağabeyi Hüseyin Kaya da müdahil olarak duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, olaya müdahale etmedikleri iddiasıyla kolluk görevlileri hakkında yürütülen soruşturma evrakının istenmesine rağmen dosyaya gönderilmediği belirtilerek, evrakın davayı etkilemeyeceği gerekçesiyle isteminin reddine karar verildiği tutanağa geçirildi.

Söz alan müdahil Hüseyin Kaya, "Sanıklar bilinçli bir şekilde kardeşimi öldürmüşlerdir. Cezalandırılmalarını istiyorum." dedi.

"Maktuldeki 5 yara sanığın savunmalarını desteklemiyor"

Esas hakkında görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Yalçın Ezerçe, hazırladığı mütalaayı mahkeme heyetine sundu.

Mütalaada, sanıkların, "iki grup arasında omuz atmadan kaynaklanan fiil nedeniyle kavganın başladığı ve öldürme kasıtlarının bulunmadığı" yönündeki savunmalarını doğrulayacak herhangi bir delil bulunmadığı ve maktul Kaya'nın yanında grup oluşturacak başka şahısların görülmediğinin anlaşıldığı belirtilerek, bu nedenle eyleme zemin hazırlayacak, herhangi bir haksız tahrik oluşturabilecek fiile rastlanılmadığı kaydedildi.

Sanıklardan Cihan Arslan'ın bıçakla, sanık Hasan Düman'ın yumrukla ve sanık Ferdi İnci'nin de kemerle maktule vurduğunun, sanık-tanık beyanları ile kamera kayıtlarından açıkça belli olduğu aktarılan mütalaada, "Her ne kadar sanık Cihan Arslan, 'kendisini savunmak için bıçakla vurduğunu' beyan etmişse de maktulde 5 kesici delici alet yaralanmasının bulunması ve bunlardan 3'ünün öldürücü nitelikte olması, sanığın savunmalarını desteklemediği tespit edilmiştir." denildi.

"Direncini kırıp kendisini savunmasına engel oldular"

Mütalaada, sanıklar Hasan Düman ve Ferdi İnci'nin, "sadece kavgaya karıştıkları, diğer sanık Arslan'ın öldürme fiiline iştirak etmedikleri ve böyle bir kasıtlarının olmadığı" beyanında bulundukları hatırlatılarak, bu iki sanığın da kavganın başından itibaren maktule vurdukları, sanıklardan Arslan tarafından maktule bıçakla vurulurken de eylemlerini sürdürerek vurmaya devam ettikleri, maktulün direncini kırdıkları ve kendisini savunmasına engel olduklarının anlaşıldığı dile getirildi.

Sanıkların eyleminin birlikte değerlendirilmesi gerektiği anlatılan mütalaada, sanıklar Düman ve İnci'nin, eylem ve devamlılıkla kasıtlarını ortaya koydukları ve "kasten öldürme" suçunu diğer sanık Cihan Arslan ile birlikte işlediklerinin anlaşıldığı kaydedildi.

- Duruşma ertelendi

Mütalaada, sanıklar Arslan, Düman ve İnci'nin "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması ve tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi talep edildi.

Taraf avukatları, mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre istedi.

Mahkeme heyeti, yüklenen suçun niteliği, kanıt durumu, öngörülen yaptırım ve tutuklulukta geçen süreyi dikkate alarak, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmetti.

Taraf avukatlarına mütalaaya ilişkin beyanlarını sunmak üzere süre veren heyet, duruşmayı 30 Kasım'a erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 28 yaşındaki Ayhan Kaya'nın, 4 Temmuz 2015 akşamı, İstiklal Caddesi'nde onlarca kişinin gözleri önünde 3 kişi tarafından dövülüp bıçaklanarak öldürüldüğü belirtiliyor.

İstanbul Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı güven timlerinin, İstiklal Caddesi Ağa Cami civarında günlük ring görevini yaparken, kalabalık iki gurup arasında kavga olduğunu gördükleri ve kavganın olduğu yere gittikleri belirtilen iddianamede, sayı olarak yetersiz kalan bu görevlilerin telsizle takviye ekip istediği ve takviye timin beklenmesi sırasında kavganın daha da büyüdüğü aktarılıyor.

Sanıklardan Cihan Arslan'ın cebinden çıkardığı bıçağı maktul Ayhan Kaya'ya peş peşe sapladığı sırada takviye timlerinin olay yerine geldiği ve kaçmaya çalışan Arslan'ın ekiplerce yakalandığı bilgisi verilen iddianamede, görevlilerin diğer sanıklar Ferdi İnci ve Hasan Düman'ı maktule vurmaya devam ederken etkisiz hale getirdikleri anlatılıyor.

Tutuklu sanıklar Cihan Arslan, Ferdi İnci ve Hasan Düman'ın iş birliği içinde öldürme suçuna karıştıkları için "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, cinayete geç müdahale ettikleri öne sürülen güven timlerine bağlı 6 sivil polis hakkında ise "ihmal" suçundan ayrı bir soruşturma yürütüldüğü bilgisi veriliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyoğlu'ndaki 'Omuz Atma Cinayeti' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement