Bir Baltaya Sap Olan Baltalı'lılar - Son Dakika
Güncel

Bir Baltaya Sap Olan Baltalı'lılar

Bir Baltaya Sap Olan Baltalı\'lılar

Bilecik'in Gölpazarı İlçesine bağlı, yüksek rakımlı ve 15 haneli mütevazi bir dağ köyü olan "Baltalı Köyü"; Bilecik'in diğer tüm köylerinden farklı bir portre çizerek, havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez ama, bu dağ köyü, bağrından bir çok başarılı insan yetiştirdi.

07.06.2012 23:30  Güncelleme: 23:27

Başarısız insanlar için " Bir baltaya sap olamadı" diye kullanılan söz, Bilecik'in Gölpazarı İlçesine bağlı Baltalı Köyü olarak bilinirken, bağrından çıkardığı değerlerin ve medar-ı iftiharlarıyla bu sözü adeta çöplüğe atmış. Bu köy; bir baltaya sap olan bir çok değer yetiştirdi.

Fizikçi Doç. Dr İsmail TURAN

Adı geçen köyde; iki tane Fen Lisesini kazanan öğrenci çıkmıştı; bunlardan biri İsmail Turan'dır. Gaziantep Fen Lisesini bitiren İsmail Turan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Fizik tahsili yapmış ve 7 yıl Kanada da çalıştıktan sonra, bu yıl yurda dönmüştür. Bugün Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fizik dalında hizmet veren ve pek çok uluslar arası ödüle sahip olan Doç. Dr. İsmail Turan, Baltalı Köyü'nden yetişmiş yurdumuzun önemli bilim adamlarından biridir.

Sakarya Işık Fen Lisesini kazanan Ubeydullah Turan

Sakarya Işık Fen Lisesini kazanan ve iki yıl okuduktan sonra; "Memleketi hukukçular idare ediyor. Ben de hukukçu olmak istiyorum" diyerek eşit ağırlığa geçen ve 2010 yılında yapılan Üniversite giriş sınavında Sakarya I. si ve Türkiye 30. su olan Ubeydullah Turan'da aynı köyden yetişmiş. Bugün TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde Hukuk tahsili yapmaktadır.

Belediye Başkanlığı ve Milletvekili adayı Atıf Bilir

Uzun süre Bilecik İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü görevinde bulunan ve Belediye Başkanlığı ve Milletvekili adayı da olan Atıf Bilir de Balatalı Köyü'nün yetiştirdiği değerlerden biridir. Atıf Bey, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Mecidiyeköy Kültür Merkezi Müdürlüğünde başarılı hizmetlere imza atmış bir değerlerdendir.

Destanlaşan Çanakkale ve Mustafa Turan

Ülkemizde daha çok "Destanlaşan Çanakkale" kitabıyla tanınan ve bugüne kadar 16 kitaba imzasını atan Kişisel Gelişim Uzmanı, Tarihçi-Yazar Mustafa Turan da Baltalı Köyünün yetiştirdiği değerlerimizden bir bilim adamıdır. Yurt içinde ve yurt dışında konferanslar veren Mustafa Turan; Edebiyat alanındaki çalışmaları ile 2004 yılında 'Yılın Edebiyat Sanatçısı" ödülünü de almıştır.

Araştırma Görevlisi Emre Yücel

Düzce Üniversitesinde Araştırma görevlisi olarak hizmet veren Emre Yücel de, Baltalı Köyünden yetişen değerlerden biridir.

Bir çok değer var bu köyde

Öğretmenevi Müdürü İsmail Yücel, İlahiyatçı Ahmet Bilir, İngilizce Öğretmeni Sefer Turan, Edebiyatçı İsmet Yücel ve Hukukçu Ekmel Bilir de aynı köyün başarılı insanları listesinde yer almaktadırlar.

Feyzullah Turan ve Ömer Faruk Bilir gibi işletmeciler, Murat Şen gibi polisler, Kemal Şen gibi askerler ve daha pek çok meslek erbabı da bu köyün dinamikleri arasındadır. Adından da anlaşıldığı üzere, görkemli ormanları baltalarla kırdıktan sonra,bir yerleşim yeri açılan ve adına da bundan mülhem "Baltalı" adı verilen, bu küçük köyün yetiştirdiği değerleri, biz de saygıyla yad ediyor ve alkışlıyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bir Baltaya Sap Olan Baltalı'lılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement