Bir İnek karşılığında Transfer Olmuştu - Son Dakika
Güncel

Bir İnek karşılığında Transfer Olmuştu

Bir İnek karşılığında Transfer Olmuştu

Merhum Arif Peçenek, ilginç transfer haberiyle Türk futboluna damga vurmuştu.

29.01.2013 11:16  Güncelleme: 11:58

PTT 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Arif Peçenek, dün gece Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu 54 yaşında vefat etti.

Arif Peçenek'in vefat haberi akıllara gerçekleştiği yıllarda olay yaratan transferi getirdi. Çünkü, Arif Peçenek asparagas bir haberle inek karşılığı transfer olmuş ve Türk futbol tarihine geçmişti.

Olayı merhum futbolcu Peçenek'in ağzından dinleyelim... Arif Peçenek, 1979 yılında bir inekle transfer edilmesini şöyle anlatımıştı:

Kendisini kanıtlayınca transferinin gündeme geldiğini ve 1979'da, 19 yaşındayken Bulduk'un kendisini çağırarak, Altay ile Şekerspor'dan gelen teklifleri ilettiğini belirten Peçenek "inek karşılığı transferini" şöyle anlatmıştı:

"Bu görüşmeden bir gün sonra notere gittik. Şekerspor'dan transfer karşılığında 50 bin lirayı ben, 50 bin lirayı da Avni Bulduk aldı. Daha sonra Şekerspor formasıyla sezon açılışı için hazırlık maçına çıktım. Birkaç güzel kurtarış yapınca maçı izleyenler, benim hakkımda konuşmuş. Bir gazetenin muhabiri, eski başkanım Avni Bulduk'a, 'Böyle yetenekli bir kaleciyi bedava vermezsin. Ne kadar para aldın?' diye sormuş. Avni ağabey de şaka maksadıyla 'Bir inek aldım, Arif'i verdim' demiş. O muhabirin yaptığı haber, ertesi gün gazetesinde manşet oldu. Bir gün sonra da muhabirler geldi ve fotoğraf çekimi için beni çiftliğe götürdüler. Orada 100-150 adet Holstein cinsi inek vardı. İneklerle fotoğraflarımı çekip mizansen haberler yaptılar."

ARİF PEÇENEK KİMDİR?

Kızılcahamam'da 1959 yılında doğan Peçenek, Ankara 'da Güneşspor ile Şekerspor formalarını giydikten sonra transfer olduğu Ankaragücü 'nün kalesini 12 sezon koruduktan sonra futbolu bıraktı. Peçenek, uzun süre sarı-lacivertli Başkent ekibinin altyapı antrenörlüğünü yaptı. Peçenek, bu sezon 6'ncı haftadan sonra TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörlüğüne getirilmişti. Evli ve 1 çocuk babasıydı.

Fulya Dereli - Haberler

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bir İnek karşılığında Transfer Olmuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement