Bitlis - Kaledeki Restorasyonda Kuşlar Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Bitlis - Kaledeki Restorasyonda Kuşlar Unutulmadı

Bitlis - Kaledeki Restorasyonda Kuşlar Unutulmadı

Bitlis Kalesi'ndeki Restorasyon Tüm Hızıyla Sürerken, Restorasyon Bölgesinde Yuva Kuran Kuşlar da Unutulmadı. Restorasyon Sırasında Yuvası Zarar Gören Kuşlar İçin Müteahhit Firma Kalenin Çeşitli Bölgelerine Ahşaptan Yapılmış 20 Yuva Monte Etti.

04.09.2010 21:31

BİTLİS Kalesi'ndeki restorasyon tüm hızıyla sürerken, restorasyon bölgesinde yuva kuran kuşlar da unutulmadı. Restorasyon sırasında yuvası zarar gören kuşlar için müteahhit firma kalenin çeşitli bölgelerine ahşaptan yapılmış 20 yuva monte etti.

Tarihi öneminin yanında kuşların da mekan tuttuğu bir alan olan Bitlis Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları aralıksız sürüyor. 2 milyon TL'ye mal olacak restorasyonun yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. 2 aydan buyana titizlikle yapılan çalışmalarda kale surlarında ve kaya bloklarındaki restorasyonda en ince detaylar düşünülürken, onlarca kuş yuvası da kapatılmak zorunda kaldı. Ancak restorasyon çalışması sırasında özel bir malzeme ile kapatılan kuş yuvalarının yerine ahşaptan yapılmış 20 adet kuş yuvası kaya bloklarına ve surlara monte edildi. Restorasyonu yürüten müteahhit firma yetkilisi Abdurrahman Zeydanlı, bu tür restorasyonlarda tarihi mekanların dış etkenlerden korunmasının da önemli olduğunu belirterek, "Bundan dolayı kalenin restore edilen bölgelerinde bulunan birçok kuş yuvasını özel bir maddeyle kapatmak zorunda kaldık. Ancak kuşları mağdur etmemek için de onların yuva yaptığı bölgelere ahşaptan yuvalar monte ettik" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis - Kaledeki Restorasyonda Kuşlar Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement