Bolu'da İl Jandarma Komutanı Görevden Uzaklaştırıldı - Son Dakika
Güncel

Bolu'da İl Jandarma Komutanı Görevden Uzaklaştırıldı

Bolu\'da İl Jandarma Komutanı Görevden Uzaklaştırıldı

Bolu'da darbe girişiminin ardından başlatılan 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) soruşturmasında gözaltına alınan yargı mensubu sayısı 16'ya yükseldi.

18.07.2016 16:11

Bolu'da darbe girişiminin ardından başlatılan 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) soruşturmasında gözaltına alınan yargı mensubu sayısı 16'ya yükseldi. Öte yandan darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Ozan Özen'in dünkü cenaze törenine katılıp şehidin annesi Emine Özen'in elini öpen İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz da görevden uzaklaştırıldı.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada 12 savcı ve hakim gözaltına alınmış,  4 hakim ve savcı aranıyordu. Bunlardan Göynük İlçe Adliyesi'nde görev yapan Hakim M.B. ile savcı eşi Y.B., İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Fransa'ya gitmek isterken yakalandı. Böylece soruşturmada gözaltına alınan yargı mensubu sayısı 16'ya yükseldi. Hakim ve savcıların akşam saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İL JANDARMA KOMUTANI GÖREVDEN ALINDI

Öte yandan darbe girişimiyle ilgili dün şehit polis Ozan Özen'in cenaze törenine katılıp şehidin annesi Emine Özen'in elini öpen İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz ile İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü ve 1 astsubay görevden uzaklaştırıldı.

Bolu Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ise 35 polis görevden alındı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan da görevinden alındı.

- Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'da İl Jandarma Komutanı Görevden Uzaklaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement