Bolu Dağı'nda Radar Kontrolleri Arttırıldı - Son Dakika
Güncel

Bolu Dağı'nda Radar Kontrolleri Arttırıldı

Bolu Dağı\'nda Radar Kontrolleri Arttırıldı

Bolu Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından TEM otoyolunda bir yıl içerisinde yapılan radar kontrollerinde yaklaşık 50 bin kişiye ceza kesildi Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Sönmez: "2013 yılı içerisinde yapılan radar kontrolleri sonucunda yaklaşık 50 bin araç sürücüsüne 12 ile 13 milyon lira.

25.12.2013 11:21

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Bolu Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince TEM otoyolunda arttırılan radar kontrolleriyle son bir yıl içerisinde yaklaşık 50 bin kişiye ceza kesildi.

TEM otoyolunda sürücü ve yolcuların can güvenliğinin sağlanması için Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri tarafından radar kontrolleri arttırdı.

Daha önceden iki ekibin görev yaptığı güzergahta ekip sayısının 4'e çıkarılmasıyla otoyolun Ankara ve İstanbul istikametlerinde gün içerisinde yaklaşık 16 saat radar uygulaması yapılıyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, AA muhabirine, Emniyet Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda radarlı hız kontrollerine ağırlık verdiklerini söyledi.

Sönmez, otoyolda iki olan ekip sayısını dörde çıkarttıklarını belirterek, "Yapılan uygulama sayısını da üç kat arttırdık. Günde yaklaşık 16 saat radar uygulaması yapıyoruz. Radar uygulamalarının sonucunda amacımız, yüksek hızları düşürüp, kaza sonucunda ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek. Can ve mal güvenliğini sağlamak açısından da radar uygulaması çok önemli" dedi.

Bu yılın nisan ayı içerisinde yoğun bir çalışma başlattıklarını anlatan Sönmez, "Elektronik ortamda yapılan radar sistemi başladıktan sonra kontrollere hız verdik. 2013 yılı içerisinde yapılan radar kontrolleri sonucunda yaklaşık 50 bin araç sürücüsüne yaklaşık 12 ile 13 milyon lira arasında cezai işlem uygulandı" şeklinde konuştu.

Sözmez, son iki yılda meydana gelen kazaları elektronik ortamda harita üzerine yerleştirilmesinin ardından ortaya çıkan kaza oranına göre radar noktalarını belirlediklerini ifade ederek, "O kazaların yoğun olduğu noktalarda ve saatlerde radar uygulaması yapmaya çalışıyoruz. Bu uygulama, kaza sayında ciddi bir azalmaya neden olmasa bile ölümlü ve yaralamalı kaza sayında yüzde 20'lik bir azalmaya neden oldu" diye konuştu.

Kazaların büyük bir bölümün sürücü hatalarından kaynaklandığını vurgulayan Sözmez, "Sürücülerin özellikle Bolu Dağı kesiminde hava muhalefeti olduğu zamanlarda zor anlar yaşamaması için karayolları ekipleri ile ortaklaşa çalışma yapıyoruz. Bizim sıkıntımız maalesef bu kadar uyarılara, bu kadar çıkan haberlere rağmen kış mevsiminin bu zamanına gelmemize rağmen uygun tekerlek takmayan ve uygun lastik seçimi yapmayan sürücülerle ilgili sıkıntılarımız var. Bu sürücüler nedeniyle geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışında azda olsa bir sıkıntı yaşadık" dedi.

"Gizli buzlanma" uyarısı

Sönmez, Bolu Dağı Tüneli viyadükleri ile Bolu Dağı Tünelinde meydana gelen araç yangınlarla ilgili de "Bize itfaiye müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre genellikle yokuş aşağıya inerken araçların balatalarından dolayı yangınlar çıkıyor. Yokuş çıkarken de teknik arızası varsa o nedenden yangın çıkıyor. Bunun ortak bağlantısı araçların bakımlarının yapılmamasıyla alakalı" ifadesini kullandı.

Bolu güzergahını kullanacak sürücülere uyarılarda bulunan Sönmez, şunları kaydetti:

"Kış geldi artık yağış olmasa bile eriyen karlardan dolayı havanın karardığı saatlerde gizli buzlanma yoğun derecede oluyor. Ekiplerimiz sürekli olarak güzergahta kontroller yapıyor ve sürücülere uyarılarda bulunuyor.  Yola çıkılmadan önce araçlarının kış lastiklerini taksınlar. Sürüş esnasında insanı hayata bağlayan kemerlerini mutlaka bağlasınlar. Hatalı sollama, yakın takip ve aşırı hız yapmamalı." - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bolu Dağı'nda Radar Kontrolleri Arttırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement