Bu Hastane "Mutluluk" Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Bu Hastane "Mutluluk" Üretiyor

Bu Hastane "Mutluluk" Üretiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi yönetimi, güne zinde başlamak isteyen personeli için "sabah sporu" seansları başlattı.

22.10.2015 09:56

Spor sırasında salgılanan endorfin (mutluluk) hormonu, hem verimliliği hem de güleryüzü artırdı. Başhekim Serdar Pedükcoşkun, "Spor sayesinde gergin ve stresli yaşamdan kendimizi uzaklaştırıyoruz. Sabah gözünü ovuşturarak gelenlerin yüzünde bir anda gülümse oluyor" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, yine örnek olacak bir uygulamaya imza attı. "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünden yola çıkan Eşrefpaşa Hastanesi yönetimi, Başhekim Serdar Pedükcoşkun ve Başhekim Yardımcısı Özlem Özdemir Yılmaz öncülüğünde sabah sporu uygulamasına başladı. Germe ve gevşetme hareketlerinden oluşan egzersiz seansı hastane personeli tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

15 dakika spor, gün boyu verim

Mesai saati öncesinde hastane bahçesinde toplanan çalışanlar, Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Özlem Özdemir Yılmaz eşliğinde spor yapıyor. Personelin sabah sporuna hastalar da odalarından eşlik ediyor. Egzersizler sayesinde salgılanan endorfin hormonu nedeniyle güne daha mutlu ve zinde başlayan çalışanlar, 15 dakika süren sabah seansını kaçırmıyor. Başhekim Pedükcoşkun da spor seanslarında çalışanlarını yalnız bırakmıyor.

Katılım her gün artıyor

Uygulamanın kısa sürede faydasını gördüklerini ifade eden Başhekim Pedükcoşkun, "Kravatımı ceketimi çıkarıp ben de spora katılıyorum. Önemli olan, bu gergin ve stresli yaşamdan kendimizi uzaklaştırmak. Bir arada bir şeyler yapabilmek. Sabah gözünü ovuşturarak gelenlerin yüzünde bir anda gülümse oluyor. 15 dakikalık egzersizden sonra gevşeyerek güne çok daha iyi başlıyorlar. Arzu ederek katılıyorlar ve her geçen gün sayımız daha da artıyor" dedi.

Spor kıyafetine gerek yok!

15 dakikalık egzersizlerin mutluluk hormonu olarak bilinen endorfin salgılanmasına yardımcı olduğu belirten Fizik Tedavi Uzmanı Yılmaz ise şunları söyledi:

"Haftada 3 gün 10-15 dakika germe ve esneme egzersizleri ile kasları güçlendirmek için izometrik egzersizler yapıyoruz. Arkadaşlarımız seansın başında biraz zorlanıyor ama bittiğinde esnediklerini ve gevşediklerini hissediyorlar. Mesleğimiz stresli ortamda. Spor sayesinde kaslarda gelişme olurken salgılanan endorfin hormonu da mutluluk veriyor. Çalışanlarımızın her geçen gün ilgisi artıyor. Bu egzersizlerin bir avantajı da özel spor araç ve gereçleri gerektirmemesi. Örneğin ben etek ve topuklu ayakkabıyla egzersiz yapabiliyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bu Hastane 'Mutluluk' Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement