Burdur Şehit Nihat Akcalı, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Burdur Şehit Nihat Akcalı, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Burdur Şehit Nihat Akcalı, son yolculuğuna uğurlandıAnkara'da tatbikat sırasında şehit olan Topçu Uzman Çavuş Nihat Akcalı'nın (31) cenazesi memleketi Burdur'da toprağa verildi.

27.04.2019 14:45

Burdur Şehit Nihat Akcalı, son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'da tatbikat sırasında şehit olan Topçu Uzman Çavuş Nihat Akcalı'nın (31) cenazesi memleketi Burdur'da toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin eşi Fadime Akcalı, Ben seni böyle mi karşılayacaktım Nihat diye ağladı.

Ankara Polatlı Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'nda tatbikat sırasında meydana gelen kazada şehit olan Topçu Uzman Çavuş Nihat Akcalı'nın cenazesi Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Nihat Akcalı'nın naaşını taşıyan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçak saat 10.00'da havalimanına iniş yaptı.

Şehidin cenazesini Burdur Valisi Hasan Şıldak, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Burdur Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, Tırtıllı Araç Sürücü Alay Komutanı Albay Aytaç Tokçalar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ile şehidin yakınları karşıladı. Uçaktan askerlerin omzunda indirilen şehidin naaşı daha sonra Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Şehit Uzman Çavuş Nihat Akcalı'nın cenazesi daha sonra Burdur merkez Kayaaltı köyündeki ailesinin evine getirilerek helallik alındı. Ardından da cenaze namaz için Kayaaltı Köyü Ortaokulu bahçesine götürüldü. Namaz öncesinde Şehidin annesi Rabia, babası Hasan Hüseyin ve eşi Fadime Akçalı tabuta kapanarak gözyaşı döktü. Eşi Fadime Akcalı, Ben seni böyle mi karşılayacaktım Nihat diye ağladı.

Cenaze namazına Vali Hasan Şıldak, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Kara Kuvvetleri Komutanlığı EDOK Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Mehmet Hakan Akyol, Burdur Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Burdur İl Jandarma Komutan vekili Albay Mehmet Çelik, Tırtıllı Araç Sürücü Komutanı Albay Aytaç Tokçalar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ile şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehit Uzman Çavuş Nihat Akcalı'nın cenazesi İl Müftü vekili Yüksel Güzel'in öğle vakti kıldırdığı namazın ardından köy mezarlığında hazırlanan şehitliğe defnedildi.

Burdur Şehit Nihat Akcalı, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Şehit Nihat Akcalı, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement