Bursa - Asırlardır Davul Sesi Duymadan Sahura Kalkan Mahalle - Son Dakika
Güncel

Bursa - Asırlardır Davul Sesi Duymadan Sahura Kalkan Mahalle

Asırlardır davul sesi duymadan sahura kalkan mahalleBURSA'da Emirsultan Türbesi'nin bulunduğu mahallede asırlardır davulcular vatandaşları zillere basarak Haydi pilava, haydi pilava... diye bağırarak uyandırıyor.

09.06.2017 06:30

Asırlardır davul sesi duymadan sahura kalkan mahalle

BURSA'da Emirsultan Türbesi'nin bulunduğu mahallede asırlardır davulcular vatandaşları zillere basarak Haydi pilava, haydi pilava... diye bağırarak uyandırıyor.

Yıldırım İlçesi'nde Emirsultan Türbesi ve Camisi'nin bulunduğu Emirsultan Mahallesi'nde asırlardır Ramazan ayında oruç tutmak için sahura kalkacak vatandaşlar davulcular tarafından kapı zillerine basılarak Haydi pilava, haydi pilava diye bağırarak uyandırıyor. Asırlar önce mahallede davul çalan bir kişinin davulunun patladığı, akli dengesini yitirdiği bazılarının ise nereden geldiği belli olmayan tokat darbesiyle kendisini başka mahallelerde bulduğu yönündeki rivayetler üzerine bu bölgede görev yapan davulcular sahur zamanları davul çalmıyorlar.

Mahallede davul çalınmamasının Hz. Muhammed'in soyundan gelen Emirsultan Hazretleri'ne saygının bir ifadesi olduğunu belirten muhtar Yusuf Ziya Aydın, 50 yıldır bu mahallede oturuyorum, büyüklerimizden duyduğumuz rivayetlere göre mahallemizde ramazan aylarında hiç davul çalınmamış. Bunun nedeni ise Emirsultan Hazretlerine saygıdan kaynaklanan bir gelenektir dedi.

Vatandaşları kapı zillerine basarak haydi pilava diyerek bağırarak sahura uyandıran Fevzi Danışman ise Yıllardır davul çalınmayan bu mahallede halkımızın evlerinin zillerine basarak haydi pilava diyerek sahura uyandırıyoruz diye konuştu.

Bursa - Asırlardır Davul Sesi Duymadan Sahura Kalkan Mahalle
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa - Asırlardır Davul Sesi Duymadan Sahura Kalkan Mahalle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement