Bursa Çimento Fabrikası'ndaki Yangına Kimya Odası'ndan Tepki - Son Dakika
Güncel

Bursa Çimento Fabrikası'ndaki Yangına Kimya Odası'ndan Tepki

Bursa Çimento Fabrikası\'ndaki Yangına Kimya Odası\'ndan Tepki

Kimya Mühendisleri Odası (KMO)) Bursa Şubesi Başkanı Mesut Şahin, pazar günü Bursa Çimento Fabrikası’nın atık depolama sahasında çıkan yangını değerlendirdi.

21.04.2014 18:58

Kimya Mühendisleri Odası (KMO)) Bursa Şubesi Başkanı Mesut Şahin, pazar günü Bursa Çimento Fabrikası'nın atık depolama sahasında çıkan yangını değerlendirdi.

Bursa Çimento Fabrikası'nın bütün ikazlarına rağmen başta Kestel olmak üzere Bursa'nın sağlığını tahdit etmeyi sürdürdüğünü söyleyen Şahin, "Pazar günü saat 07: 15'te Kestel ilçesinde faaliyette bulunan Çimento Fabrikası'nın atık depolama sahasında yangın çıktı. Otomotiv sektöründen getirildiği bilgisini aldığımız yanıcı atıkların hızlı bir şekilde tutuşması sonucu oluşan yoğun duman, evvela Kestel hava sahasını kapladı, daha sonra rüzgarın etkisiyle Bursa semalarına yayıldı. İtfaiye ekipleri ve fabrika yönetiminin gayretleri ile yangın öğle üzeri kontrol altına alınıp, bir dizi işlemle söndürüldü. Fabrika yetkililerinden gerekli açıklamanın yapılmaması, olay yerine gönderilen uzmanımızın fabrikaya alınmamasından dolayı, yangının çıkış sebebi tam olarak öğrenilememiştir. Aslında firmalar, işletmelerinde meydana gelen kazalarla ilgili yöre halkını ve kamuoyunu bilgilendirmekle mükelleftir. Bu olayla Kestel halkının yüreği bir kez daha ağzına gelmiş, insanlarımız tedirgin edilmiştir" dedi.

Fabrikada bir ay önce kötü kokulu ve toksik bir kimyasalın atmosfere karışması sonucu meydana gelen vahim olayla ilgili kamuoyunu bilgilendirip, fabrika yetkililerini uyardıklarını hatırlatan Şahin, "Ancak uyarılarımızın önemsenmediği, tedbirlerin göz ardı edildiği ve halkımızın sağlığının ciddi bir şekilde tehdit edildiğini görüyoruz. Atıkların yakılması ve başta atık toplama sahasında çalışanlar olmak üzere fabrika personeline mesleki eğitim verilmesi konularında yönetmelik hükümlerine uygun çalışmaların acilen başlatılmasını talep ediyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa Çimento Fabrikası'ndaki Yangına Kimya Odası'ndan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement