Bursa'da Klarnetli Sahur - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bursa'da Klarnetli Sahur

Bursa\'da Klarnetli Sahur
29.07.2012 09:59

Bursa'da Balkan göçmenlerinin yoğunlukla yaşadığı bir mahallede, gençlerden oluşan folklor ekibi, mahalle sakinlerini klarnet ve defler eşliğinde sahura neşeli bir şekilde kaldırdı.

Bursa'da Balkan göçmenlerinin yoğunlukla yaşadığı bir mahallede, gençlerden oluşan folklor ekibi, mahalle sakinlerini klarnet ve defler eşliğinde sahura neşeli bir şekilde kaldırdı. Bursa'nın Merkez Osmangazi ilçesi Selamet Mahallesi'nde, Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençlerden oluşan bir grup, mahalleliyi güzel bir etkinlikle sahura uyandırmak için folklor kıyafetlerini giyerek, def, klarnet ve davuldan oluşan enstrümanlarıyla Balkan ezgileri çalarak sokak sokak dolaştı.

Grup sokaklarda dolaşarak şarkılar söylerken, mahalle sakinleri de evlerinden çıkarak gençlere eşlik etti. 10 kişiyle başlayan etkinlik, sokak aralarından vatandaşların katılımıyla arttı.

Bursa Folklor Eğitim Merkezi Başkanı Adem Serbest yaptıkları etkinlikle ilgili olarak, "Burfem olarak ilkleri yapmaya çalışıyoruz. Bundan önce'de Bursaspor'un Avusturya kampına katılarak futbolla folklörü birleştirmiştik. Bu gece bize katılan arkadaşlara teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra mahalle sakinleri hep beraber sahur yaparak etkinliği sonlandırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Klarnetli Sahur - Son Dakika


Advertisement