Bursa'da Polisten Hırsızlığa Karşı Kilitli ve Işıklı Önlem - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Polisten Hırsızlığa Karşı Kilitli ve Işıklı Önlem

Bursa\'da Polisten Hırsızlığa Karşı Kilitli ve Işıklı Önlem

Bursa Emniyet Müdürlüğü, evden hırsızlık suçlarını önlemek için 'Güvenli Evler, Gülümseyen Yüzler' projesini hayata geçirdi.

03.01.2012 16:36

Bursa Emniyet Müdürlüğü, evden hırsızlık suçlarını önlemek için 'Güvenli Evler, Gülümseyen Yüzler' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında suç analizinde riskli görülen bölgelerdeki bin evin kapı göbek kilidi değiştirilirken, PVC kapı ve penceresine güvenlik mandalı, balkonlara ise harekete duyarlı sensörlü lambalar takılıyor.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesi tarafından geliştirilen 'Güvenli Evler, Gülümseyen Yüzler' projesi, Büyükşehir Belediyesi ve Kale Kilit firmasının katkılarıyla hayata geçirildi.

Hayata geçirilen proje kapsamında ilk olarak merkez Nilüfer İlçesi'nde ev kadını 54 yaşındaki Yücel Avcıl'ın evinin giriş kapı kilit göbeği değiştirildi, PVC pencerelere güvenlik mandalı ve balkona ise sensörlü lamba takıldı. Asayiş Şube Müdürü Himmet Özcan ve arkadaşları, bu ailelere hırsızlığa karşı alınması gereken önlemleri anlattı.

AMAÇ HIRSIZLIĞIN ASGARİYE İNMESİ

Proje kapsamında Bursa'da merkez Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde hırsızlığın çok yaşandığı mahallerde bin ev tesbit edildi. Bu evlerin giriş kapıları, güvenliği artırılmış nitelikli kilit göbekleri ile değiştirillecek, sağlıksız olan PVC pencere ve balkon kapıları ise yenilenip güvenlik mandalları ile desteklenecek.

Polis, projenin tamamlanması halinde bu semtlerdeki hırsızlık olaylarının yok denecek kadar azalacağını söyledi. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Polisten Hırsızlığa Karşı Kilitli ve Işıklı Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement