Büyük Zafer'in 95. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 95. Yıl Dönümü

Elazığ, Siirt, Şırnak ve Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

30.08.2017 18:34

Elazığ, Siirt, Şırnak ve Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Elazığ Öğretmenevi önündeki törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Atatürk anıtına çelenk koydu.

Daha sonra Elazığ Belediyesi önünde devam eden programda Vali Kaldırım, Belediye Başkanı Yanılmaz ve Korgeneral Erbaş halkı selamladı.

Askeri geçit merasiminin ardından tören sona erdi.

Şırnak

Şırnak Valiliği önündeki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Gençlik Spor Hizmetleri futbol sahasında devam eden törende Vali Mehmet Aktaş, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu halkı selamladı.

Yüzbaşı Caner Acar'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından şiir okundu, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Program askeri birliklerin geçişiyle son buldu.

Siirt

Siirt'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili Türkçe, Kürtçe ve Arapça şiirler okundu.

Geçit töreniyle sona eren programa Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman da katıldı.

Bingöl

Bingöl'de Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Vali Ali Mantı, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Bayer ile Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Atatürk anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından tören geçit merasimiyle sona erdi.

Büyük Zafer\'in 95. Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 95. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement