Bu Aile, Bugüne Kadar 230 Şehit Verdi - Son Dakika
Güncel

Bu Aile, Bugüne Kadar 230 Şehit Verdi

Kastamonulu Yusufoğlu ailesi, bugüne kadarki bütün savaşlara katılan aile üyelerinden 230 şehit verdi. Aile sonunda kendi "aile şehitliğini" kurdu.

18.03.2017 20:37  Güncelleme: 00:19

Türkiye'de akrabalarından en çok şehit veren aile, kendi adlarına oluşturulan Yusufoğlu Şehitliğinde şehitlerini andı.

HER SAVAŞTA ÇARPIŞTILAR

Başta Çanakkale Zaferi olmak üzere Yemen Cephesi, 1. Dünya Savaşı, Balkan Savaşları, Osmanlı-Rus Savaşları, Osmanlı-Yunan Savaşları, Trablusgarp Savaşları, Kırım Savaşları, İstiklal Savaşı ve terör örgütleriyle sürdürülen mücadelelerde ailelerinden 230 şehit verdiler.

KENDİ ŞEHİTLKLERİNİ OLUŞTURDULAR

Türkiye'de bir aileden en çok şehit veren aile unvanına sahip Yusufoğlu ailesi adına 2015 yılında Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesine bağlı Konaklı Köyünde Yusufoğlu Şehitliği oluşturuldu. Bu tarihten itibaren her yıl 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinde Türkiye'nin dört bir yanından köylerine gelerek şehitlerini anıyorlar.

Bu yıl da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümünde de başka illerde ikamet eden yaklaşık 100 kişilik aile, şehitlerini anmak için Konaklı Köyüne geldiler. Köyde aileleri adına oluşturulan Yusufoğlu Şehitliğinde şehitlerini anan aile, hem atalarıyla gurur duyduklarını hem de verdikleri kayıp nedeniyle üzüldüklerini söylediler.

Bu Aile, Bugüne Kadar 230 Şehit Verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Aile, Bugüne Kadar 230 Şehit Verdi - Son Dakika


Advertisement