Çatalca'da İlk Yardım Seminerleri Verildi - Son Dakika
Güncel

Çatalca'da İlk Yardım Seminerleri Verildi

Çatalca\'da İlk Yardım Seminerleri Verildi

Çatalca'da Binkılıç İlk Öğretim Okulu ve Ovayenice İlk Öğretim Okuluyla seminerler devam etti.

06.04.2013 10:26  Güncelleme: 10:44

Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesinin ortaklaşa düzenlemiş oldukları Kazalarda ve Afetlerde İlk Yardım Seminerleri kaldığı yerden devam ediyor. Binkılıç İlk Öğretim Okulu ve Ovayenice İlk Öğretim Okuluyla seminerler devam etti.

Seminerin anlatımını Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Sağlık Sorumlusu Selim Demirkol yaparken, iki seminere de 300 öğrenci katılarak; ilk yardım nasıl yapılır, kırıklar, yanıklar, kanamalar, elektrik çarpmaları gibi günlük hayatta karşılaşabileceğimiz önemli konuları öğrencilere slayt gösterileriyle anlatıldı.

Seminerlerdeki bir diğer konu olan deprem ve depremin ilk saniyesinden deprem bitene kadar evde hangi eşyaların yanında ve nasıl tedbir alınması gerektiğini anlatılırken öğretmenlere de mutlaka okullarda deprem anında öğrencilerin okulu boşaltırken deprem tahliye planlarının olması gerektiği söylendi. Deprem konusunda öğrencilere birde video izletilirken deprem gerçeğinin önemine dikkat çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalca'da İlk Yardım Seminerleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement