CHP Heyeti Şırnak'ta - Son Dakika
Güncel

CHP Heyeti Şırnak'ta

CHP Heyeti Şırnak\'ta

CHP Sivas Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Özdemir başkanlığındaki CHP heyeti, Habur Sınır Kapısı'nda incelemede bulundu

08.11.2013 18:40

CHP Sivas Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir başkanlığındaki CHP heyeti, Silopi ilçesi yakınındaki Habur Sınır Kapısı'nda incelemede bulundu.

Özdemir başkanlığında Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'dan oluşan heyet, beraberlerinde Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan, Şırnak İl Başkanı Çınar Ökten ve Mardin Artuklu İlçe Başkanı Hıdır İnal ile Habur Sınır Kapısı'nda bekleyen şoförlerle görüştü.

Şoförlerin sınır kapısında uzun süre beklediklerini belirtmelerinin üzerine Milletvekili Havutça, bu sorunu mecliste dile getireceklerini belirterek, "Burada Türkiye Cumhuriyetine yakışmayan bir görüntü var" dedi.

Milletvekili Ağbaba ise şoförlerin uzun süre sınır kapısında beklemelerini doğru bulmadıklarını ifade ederek, "Demek ki iyi niyet yok. 29 Ekim'de 2 kıtayı birleştirip 4 dakikada geçmekle övünüyorlar ama buradaki şoförler 40 kilometreyi 12 günde geçebiliyor" diye konuştu.

CHP heyeti daha sonra Vali Yardımcısı ve Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan ve İpekyolu Gümrükler Başmüdürü Hasan Eken ile görüştü. Sınır kapısı hakkında heyet üyelerine bilgi veren İlhan, Habur Sınır Kapısı'nın 18 sınır kapısı içerisinde en büyük yükü taşıdığını belirterek, "Türkiye'deki büyük araçların giriş-çıkışlarının yüzde 58'i 17 sınır kapısı üzerinden, geri kalan yüzde 42'si de Habur Sınır Kapısı üzerinden sağlanmaktadır" dedi.

Yaklaşık 9 ayda çevre yolu ve köprülü kavşak, 3 ayda da tır parkının bitirilmesinin planlandığını kaydeden İlhan, şoförlerin sorunlarının büyük oranda çözüleceğini söyledi. Heyet, daha sonra gümrük sahası içerisindeki peronları gezerek, şoförlerle görüştü.

CHP Sivas Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Özdemir, görüştüğü şoförlere, söz konusu sorunu en kısa zamanda TBMM'de ilgili bakanlar nezdinde dile getireceğini aktardı.

Sınır kapısındaki yığılmanın olumsuz bir tablo oluşturduğu dile getiren Özdemir, "Vali yardımcısı ve gümrükteki yetkililer ile konuştuk. 2 yıldan bu yana burada bir tır parkının bitirilememiş olması ayıptır. Vali beyin söylediği en geç 3 ay içerisinde bu tır parkı bitecek ve hizmete açılacak. O zaman bu kuyruklar kalmayacak diye ifade etti. Bu tespitlerimizi yaptık" dedi.

Heyet daha sonra kuyrukta sollama yapan araçları cep telefonları ile görüntüledi.

Habur Sınır Kapısı'ndan ayrılan ve tır parkını gezen heyet üyeleri, CHP Şırnak İl Başkanı Çınar Ökten'in vefat eden amcasının Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Şırnak'tan ayrılan heyet, Suriye sınırına güvenlik duvarı örme çalışmalarını yerinde görmek için Nusaybin'e hareket etti. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Heyeti Şırnak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement