CHP'li Kulkuloğlu'dan Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki'ye: Tavada Kızarttığın Sucuğun Üzerine İki... - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kulkuloğlu'dan Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki'ye: Tavada Kızarttığın Sucuğun Üzerine İki...

CHP\'li Kulkuloğlu\'dan Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki\'ye: Tavada Kızarttığın Sucuğun Üzerine İki...

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin temyiz sürecinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu haklı bulduğunu ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki aleyhine kararı bozduğunu belirterek, "Özhaseki'ye tavsiyem tavada kızarttığı sucuğun üzerine iki de yumurta kırarak yemesi ve üzerine büyük bir bardak soğuk su içmesidir" dedi.

22.03.2014 17:12

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin temyiz sürecinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu haklı bulduğunu ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki aleyhine kararı bozduğunu belirterek, "Özhaseki'ye tavsiyem tavada kızarttığı sucuğun üzerine iki de yumurta kırarak yemesi ve üzerine büyük bir bardak soğuk su içmesidir" dedi.

Kayseri'de basın toplantısı düzenleyen Kulkuloğlu, Özhaseki'nin, "Hukuk yoluyla CHP'ye, CHP Genel Başkanı'na, milletvekilleri Şevki Kulkuloğlu ve Atilla Kart aleyhine açtığımız tazminat davalarını kazandık. 80 bin TL tutarındaki tazminatın ilk taksidi olan 20 bin TL'yi peşin olarak aldık. 3.5 ton sucuğun bir bölümünü peşin, kalanını veresiye alıp, Kayseri halkına sucuk yediriyoruz" dediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun 4 Aralık 2011 tarihinde İzmir de yaptığı bir konuşmaya istinaden, Özhaseki'nin avukatının 13 Aralık 2011 de mahkemeye başvurduğunu ifade eden Kulkuloğlu şöyle devam etti:

"25 Haziran 2012 de mahkeme 15 bin TL tazminata karar vermiş ve Özhaseki avukatı dosyayı icraya koymuştu. Sayın Kılıçdaroğlu'nun avukatı Halil İbrahim Yolcu da tazminatın yanı sıra faiz, vekalet ücreti, dava ve icra masrafları dahil olmak üzere toplam 21 bin 146 TL'yi 8 Ağustos 2012 tarihinde icraya yatırıp , dosyayı temyiz etmişti.

Ancak Özhaseki hukuk tanımadan, sanki dava kesinleşmiş ve sonlanmış gibi, baskın basanındır diyerek, başçalanı ve Türk Milletini aldatarak sucuk dağıtmıştı.

Gelinen noktada, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi temyiz sürecinde, Sayın Kılıçdaroğlu'nu haklı bulmuş ve Özhaseki aleyhine kararı 20 Kasım 2013 tarihinde bozmuştur."

Kayseri'de ilk kararı veren 5. Asliye Hukuk Mahkemesinin de Yargıtay kararına uyma kararı alarak, Kılıçdaroğlu'nu haklı bulduğunu ve yasal faizleriyle, mahkeme masraf ve harçlarıyla, vekalet ücretiyle bu paranın Kılıçdaroğlu'na iadesine ve davanın reddine 2 gün önce karar verdiğini belirten Kulkuloğlu şöyle devam etti:

"Şimdi Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde Özhaseki'yi hukuk fakültesinde okutan hocalarına sesleniyorum siz bu adama bu diplomayı nasıl verdiniz? Gözünüzden mi kaçtı?

Bu Özhaseki, davalarda Yargıtay süreci tamamlanmadan, karar temyizden geçmeden hukuki sürecin tamamlanamayacağını bilmekten bile aciz.

Süreç bizleri haklı çıkartmıştır. Yargıtay bahsi geçen kararı bozmuştur. Şimdi gelinen noktada Özhaseki, kendi kesesinden Kayseri halkına sucuk yedirtmiştir.

Toplumsal bir algı yönetme sevdasında olan Özhaseki'nin kurduğu bu tezgah elinde patlamıştır. Ve Yargıtay'ın bu kararı bozması, Özhaseki'nin suratına bir tokat gibi inmiştir."

-İKİ DE YUMURKA KIR...-

Özhaseki'ye seslenen Kulkuloğlu, "Özür dilersen; benim Sayın Kılıçdaroğlu'ndan aldığım bir yetki var. Bu 21,146 TL'yi sana bağışlayalım. Belki bir ihtiyacını giderirsin. Bu para helal para her yaraya merhem olur. Özhaseki'nin Kayseri halkına yedirdiği sucuklara imrenebileceğini düşünerek, o da insandır, yazıktır, günahtır diyerek yanımda helal paramla aldığım iki kilo sucuk getirdim. Sakın ha ayakkabı kutularına bakıp da bakanların, genel müdürlerin, Başçalan'ın kutuları gibi sanmasın. İçinde dolarlar, eurolar yok. İçerisinde helal kazancımla aldığım, gerçek, halis, muhlis Kayseri sucuğu var.

Özhaseki'ye tavsiyem tavada kızarttığı sucuğun üzerine iki de yumurta kırarak yemesi ve üzerine büyük bir bardak soğuk su içmesidir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Kulkuloğlu'dan Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki'ye: Tavada Kızarttığın Sucuğun Üzerine İki... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement