Çiftlikköy'de Yan Yatan Evlerin Boşaltılması Gündemde - Son Dakika
Güncel

Çiftlikköy'de Yan Yatan Evlerin Boşaltılması Gündemde

Çiftlikköy\'de Yan Yatan Evlerin Boşaltılması Gündemde

Yalova'nın Çiftlikköy Belediye Meclisi'nin kasım ayı toplantısında Çiftlik Mahallesi'nde bulunan ve zamanla yan yatmaya başlayan evler görüşüldü.

08.11.2012 13:03

Yalova'nın Çiftlikköy Belediye Meclisi'nin kasım ayı toplantısında Çiftlik Mahallesi'nde bulunan ve zamanla yan yatmaya başlayan evler görüşüldü.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ başkanlığında toplanan meclisin ilk oturumunda Çiftlik Mahallesi, Çiğdem ve Çardak Sokak'taki evlerin akıbeti görüşüldü. Başkan Dağ, bölgeyle ilgili İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Akay'ın basında açıklamalarının çıktığını ve kendilerinin de bölgeye zemin etüdü yaptırdığını kaydetti. Çıkan etüt sonuçlarında zeminden değil yapılan binalarda bir sorun yaşandığını dile getiren Dağ, konuyla ilgili meclisin bir an önce karar alması gerektiğinin altını çizdi.

Dağ, "Sayın İl Genel Meclisi üyemiz verdiği demeçte biraz da siyasi yönden belediyemizi suçlamış. Biz de kendisinin dile getirdiği bölgedeki sorunla ilgili çalışma yaptık. Yaptırdığımız etüt sonucunda zeminde herhangi bir problem olmadığı, ancak buradaki evlerde yaşamanın imkansız olduğu sonucu ortaya çıktı. Buradaki evlerin birçoğu zaten uzun yıllar öncesinde kaçak olarak yapılmış. Binalar, bölgenin arazi ve zemin şartlarına uygun inşa edilmemiş. Ancak bu şekilde insanların orada yaşaması büyük riskler taşıyor. Yarın öbür gün herhangi bir doğal afette büyük vebal altında kalabiliriz. Bir an önce bu bölgeyle ilgili karar almamız gerekiyor" dedi.

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne de görüş sorduklarını ifade eden Başkan Dağ, "Ancak her nedense henüz bize yazılı bir cevap gelmedi. Kış ayları yaklaşıyor. Bölgede yaşayan halkın mağduriyeti söz konusu. Oradaki insanların da can ve mal güvenliği açısından bir karar almamız gerekiyor. Şu andaki mevcut rapora göre o evlerin derhal boşaltılması lazım. Son karar meclisimizin" diye konuştu.

Dağ, bölge halkına tebligat yapacaklarını ifade ederek, "Kendilerini belediyeye çağırarak konuyla ilgili bilgi vereceğiz. Önümüzde birkaç seçenek var" dedi.

Meclis üyeleri yapılan görüşmeler sonucunda bölgedeki binalarla ilgili detaylı bir raporun hazırlanıp bir sonraki meclis toplantısında gündeme alınmasına karar verdi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çiftlikköy'de Yan Yatan Evlerin Boşaltılması Gündemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement