Çin, Beş Yıl Üstü Vadeli Kredi Ana Faiz Oranını Düşürdü - Son Dakika
Güncel

Çin, Beş Yıl Üstü Vadeli Kredi Ana Faiz Oranını Düşürdü

Çin, Beş Yıl Üstü Vadeli Kredi Ana Faiz Oranını Düşürdü

BEİJİNG, 20 Mayıs (Xinhua) -- Çin Cuma günü, ekonomiyi desteklemek amacıyla son hamle olarak piyasa bazlı gösterge kredi verme ana faiz oranını düşürdü.

20.05.2022 14:57  Güncelleme: 15:03

Ulusal Bankalararası Fonlama Merkezi'ne göre, birçok borç verenin ipotek oranlarını dayandırdığı beş yıllık kredi ana faiz oranı (LPR), 15 baz puan düşüşle yüzde 4,45'e indirildi.

Ülkenin merkez bankası tarafından oranları açıklamaya yetkili olan merkez, bir yıllık LPR'nin bir önceki aya göre değişmeyerek yüzde 3,7 seviyesinde kaldığını bildirdi.

Bu indirim, Ocak ayında hem bir yıllık hem de beş yılı aşan vadelerdeki faiz oranlarında yapılan indirimlerin ardından geldi.

Çin Minsheng Bankası baş analisti Wen Bin'e göre bu, Çin'in reel ekonomiyi daha iyi destekleme, efektif talebi artırma ve ekonomik büyümeyi istikrara kavuşturma çabalarını yansıtıyor.

Wen, ülkenin zor durumdaki endüstrilere ve şirketlere desteği artırmak için para politikalarını kullanmaya devam etmesini böylece ekonominin makul bir aralıkta işlemesini bekliyor.

Çin Başbakanı Li Keqiang Çarşamba günü, ekonomiyi istikrara kavuşturmak amacıyla makro politikaların uygulanmasına yönelik çabaların artırılması çağrısında bulunmuş ve piyasa varlıklarının büyümesini istikrara kavuşturma çabalarına dikkat çekmişti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin, Beş Yıl Üstü Vadeli Kredi Ana Faiz Oranını Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement