Cinayetlerin Zanlısı Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Cinayetlerin Zanlısı Yakalandı

Cinayetlerin Zanlısı Yakalandı

Afyonkarahisar'da, üç kişiyi öldürdükten sonra yakalanan zanlı emniyete getirildi.

30.03.2012 17:51  Güncelleme: 08:29

Afyonkarahisar'da, üç kişiyi öldürdükten sonra yakalanan zanlı emniyete getirildi. Sabah saatlerinde, İscehisar ilçesinde Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın, Belediye Başkan Vekilinin babası Mustafa Aşkın'ı öldürüp bir kişiyi de yaraladıktan sonra Afyonkarahisar merkeze gelerek avukat Hüseyin Burhan Hayran'ı öldüren

zanlı Bayram A., (38) Gebeceler beldesinde yakalandı.

Aracı ve suç aleti ile birlikte gözaltına alınan Bayram A., sorgusu için Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

OLAY

İddialara göre olay şöyle gelişti. Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde mermer işletmeciliği yapan Bayram A'ya ait iki katlı işyerini İscehisar Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın ve babası Mustafa Aşkın fırın olarak kullandı. Bir süre sonra Bayram A. tarafından boşaltılması istendi.

1997 yılında yaşanan olayda, Bayram A. ve ağabeyi Harun A, Aşkın'ların fırınına gelerek tartışmaya başladı. Bu tartışmada fırın işçilerinden Mustafa Kara, Harun A. tarafından bıçakla öldürüldü.

Olaydan sonra 3.5 yıl hapis yatan Harun A tahliye oldu.

Harun A ailesinden tazminat alınması için Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın ölen işçisi Mustafa Kara'nın ailesine yardımcı olmak için bir avukat tuttu. Kara ailesinin avukatlığını Hüseyin Burhan Aşkın yaptı.

Tazminat davasını kaybeden A. ailesi, bu parayı ödememek için çeşitli işlere girişti. Ancak, bir süre sonra Bayram A.'nın evine 40 bin liralık haciz geldi.

Bu duruma tepki gösteren Bayram A., tabanca ile Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın'ı, daha sonra babası Mustafa Aşkın'ı ve Kara ailesinin avukatı Hüseyin Burhan Hayran'ı tabancayla öldürdü. Bayram A., belediye binasında kendisine mani olmaya çalışan bir kişiyi de yaraladı.

İşlediği cinayetlerin ardından peşindeki polisleri atlatmak için dağ yollarını kullanan Bayram A., polis ekiplerinin başarılı çalışması ile Gebeceler beldesi yolunda ilerlerken görüldü. Gebeceler'de aracı ile durdurulan Bayram A., suç aleti ile birlikte yakalanarak emniyete getirildi. Suçunu itiraf eden Bayram A. sorguya alındı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement