Cinnet Getiren Annenin Çocuğunu Öldürmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Cinnet Getiren Annenin Çocuğunu Öldürmesi Davası

Cinnet Getiren Annenin Çocuğunu Öldürmesi Davası

Sancaktepe'de cinnet getirerek 11 yaşındaki oğlunu öldüren kadının yargılanmasına başlandı

09.09.2013 18:08

Sancaktepe'de cinnet getirerek 11 yaşındaki oğlunu baltayla öldüren kadının yargılanmasına başlandı.

Anadolu Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Serengül Kılınç ile eşi Veli Kılınç katıldı.

Duruşmada savunması alınan Serengül Kılınç, eşiyle sürekli kavga ettiğini ve eşinin kendisinden boşanmak için baskı yaptığını belirterek, "Eşim 'benden boşanacaksın ve mal talep etmeyeceksin' diyordu. Ayrıca erkeklerle beraber olmamı istiyordu ve eve erkek getiriyordu. Olay günü yine tartıştık. Sabah o işe gitti sonra tekrar eve geldi. Biz yine kavga ettik. Bana tokat attı ve evden ayrıldı. Ben o sinirle kendimi kaybettim. Ne yaptığımı bilmiyorum" dedi.

Veli Kılınç da eşinin daha önce bir kişiyle evden kaçtığını ve bir hafta eve gelmediğini iddia ederek, şunları söyledi:

"Ailelerin nasihatleri üzerine, küçük çocuğumuz olduğu için geri dönen eşimi kabul ettim. Ancak eşimin daha sonra eski sevgilisi Veyis Atmaca ile telefonda görüştüğünü öğrendim ve bu nedenle boşanmak istediğimi söyledim. Biz eşimle iddiaya girmiştik. Eski sevgilisi bize gelir mi gelmez mi diye. İddia üzerine ben onu eve davet ettim. Bir kaç kez içki içmişliğimiz vardır. Ama telefon görüşmelerinin olduğunu öğrenince boşanmak istedim."

Olay günü işe gittiğini ve rahatsızlığı nedeniyle eve döndüğünü anlatan Veli Kılınç, "Kapıyı çaldım açan olmadı. Komşumun çatısından kendi evimizin çatısına çıktım ve oradan eve girdim. Oğlum kanlar içinde tuvalette yatıyordu. Eşim de mutfakta gazı açmış yatıyordu. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı İbrahim Balık'ın Serengül Kılınç'a herhangi bir psikolojik rahatsızlığının olup olmadığını sorması üzerine Kılınç, "Daha önce bu amaçla doktora gitmedim ama annemin depresyon ilaçlarını kullanıyordum" cevabını verdi.

Sanık Kılınç'ın avukatı Mustafa Taylan Savran ise sanığın suçu ani bir buhran sonucu işlediğini savunarak, Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasını ve sanığın pişmanlığı dikkate alınarak adli kontrol altında tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek olay tarihinde akıl hastalığı ya da akıl zayıflığı bulunup bulunmadığı konusunda rapor istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, geçtiğimiz mart ayında cinnet getirerek 11 yaşındaki oğlu Yiğit Hüseyin Kılınç'ı başına baltayla vurup bıçaklayarak öldüren ve ardından intihar girişiminde bulunan Serengül Kılınç'ın, "kasten öldürme" suçunu canavarca hisle ve altsoydan birine karşı işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cinnet Getiren Annenin Çocuğunu Öldürmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement