Çocuklar Eğlenirken Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Eğlenirken Öğrendi

Çocuklar Eğlenirken Öğrendi

Merkez Halk Kütüphanesi'ndeki 'Kitap Sevgisi ve Çocuk' etkinliğine katılan öğrenciler, bir yandan öğrenirken, bir yandan eğlendi.

24.01.2014 08:50

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Merkez Halk Kütüphanesi, çocuklar için özel bir etkinlik düzenledi. Çocuklarda kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırılmasına destek olmak amacıyla düzenlenen etkinliğe çocuk edebiyatçısı Nehir Aydın Gökduman konuk oldu.

KİTAP SEVGİSİ VE ÇOCUK

'Kitap Sevgisi ve Çocuk' konulu bir söyleşi ve sunum yapan Gökduman, ilköğretim çağındaki çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Şehit Ümit Balkan İlköğretim Okulu'nun 3. sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen programda çocuklar yeni bilgiler öğrenirken, bir yandan eğlenceli anlar yaşadı. Öğrenciler, merak ettikleri konularda çocuk edebiyatçısı Gökduman'a sorular da yöneltti.

KÜTÜPHANELERİ SEVDİRMELİYİZ

Etkinlik yeri olarak kütüphanenin seçilmesine değinen konuk yazar Gökduman, ''Kitap okuma alışkanlığı çok olmayan bir toplumuz. Kütüphaneler için ise soğuk, kasvetli, tercih edilmeyen yerler şeklinde bir önyargı hakim. Bu nedenle özellikle bu yaştaki çocuklara kütüphanelerin teorik bilgilerin dışında tanıtılması ve bu tarz etkinlerle ortamın yaşatılması çok önemlidir'' dedi.

HEDİYE KİTAP MUTLU ETTİ

Çocuk edebiyatçısı Gökduman, sosyal belediyecilik misyonuyla bu hizmetlere öncülük eden, çocuklara, sanata, edebiyata değer veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi. Söyleşinin sonunda çocuklara, otuza yakın yayınlanmış çocuk kitabı bulunan yazarın 'Büyüteç Gözlüklü Kız' isimli masal kitabı hediye edildi. Yazarın imzalayarak verdiği kitaplar çocukları sevince boğarken, kütüphaneler hakkında hoş izlenimlerle programdan ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklar Eğlenirken Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement