Çorum'da 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Çorum'da 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

Çorum\'da 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çorum’da törenlerle kutlandı.

29.10.2017 19:11

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çorum'da törenlerle kutlandı.

Hürriyet meydanındaki kutlamalara Vali Necmettin Kılıç, Garnizon Komutanı J. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Jandarma alay Komutanı J. Alb. Adurrahman Başbuğ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, daire müdürleri üst düzey askeri ve polis yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, dünyayı köleleştirmek isteyen emperyal güçlerin dalga dalga Türk milletinin üzerine gelerek 'hasta adam' diye tabir ettikleri Osmanlı'yı istila etmek, bu milleti tarih sahnesinden silmek istediklerini belirterek, "İmkansızlıklara rağmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde harekete geçen bu millet, imanıyla kurtuluş mücadelesini verdi. Medeniyet denilen tek dişi kalmış canavarı, zamanın süper güçlerini dize getirdi.

Cumhuriyet'le yeni bir devlet kurduk ve bağımsızlığımızı dünyaya haykırdık. Vatan toprağını savunmak için bedel ödeyen atalarımız, bu devleti bizlere miras bıraktı. Atatürk'ün 'Gençliğe Hitabe'sinde dediği gibi oldu ve dışardaki düşmanla ittifak eden içimizdeki hainler elimizdeki hazineyi almak istediler. Bu milletse, 94 yıl önce yaptığını yine yaptı ve yumruklarıyla tankların önüne çıktı. Sözün özü, bu nesil emanete sahip çıktı. Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza etmek ve devletimizin bekası için hepimiz daima göreve hazırız. Gelecek bizim, gelecek Türkiye Cumhuriyeti'nin. 21. asır, Türk asrı olacak" dedi.

rogram günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, AFAD ekipleri, Hitit üniversitesi Jimnastik Kulübü öğrencilerinin gösteriler ve kortej geçişinin ardından sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum'da 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement